Iconic Frames

De meest geliefde brilvormen

Iconische Frames

De modewereld is constant in beweging maar sommige designs kunnen altijd. Neem nou deze brillenvormen.

De Lennon Update

De Nikkelbril

In de jaren zeventig was het dé bril voor kunstenaars en intellectuelen, vandaag de dag is het cult: de nikkelbril wordt steeds geliefder. Het ronde model was het handelsmerk van John Lennon, wordt over het algemeen uit metaal vervaardigd en is verkrijgbaar van maat XS tot maat XL.

Meer highlights

De panto-bril

De panto-bril ontstond in de jaren twintig binnen academische kringen, maar heeft sindsdien meerdere revivals doorgemaakt. Vroeger had de bril standaard een kunststofframe, tegenwoordig is ze ook te verkrijgen als mix van materialen zoals een brug of beugels uit metaal.

De Lennon Update

Meer highlights

De Lennon Update

De cateye-bril

Sensueel, excentriek, feminien: op z'n laatst in de jaren zeventig verloor de cateye-bril haar secretaresse-imago. Het model wordt nog steeds gezien als typisch damesmodel, maar met name de mannen in de modemetropolen ontdekken het naar de beugels toe spits aflopende design.

Meer highlights

De browline-bril

Typisch voor dit design is de door kunststof omlijste bovenrand. Liefhebbers van de Rockabilly waren de eerste fans van de browline-bril, die sinds de jaren vijftig tot de meest geliefde framevormen hoort.

De Lennon Update

Meer highlights

De Lennon Update

De wayfarer-bril

Dankzij de Blues Brothers groeide de wayfarer uit tot een bekend zonnebrilmodel, daarna werd ze ook als correctiebril steeds geliefder. Het brede, trapeziumvormige cultframe bestaat meestal uit zwart kunststof en straalt ontspannen coolness uit.

Meer highlights

Brillen van hoorn

In de jaren negentig beleefden brillen van hoorn hun doorbraak. In het begin werden de opvallende monturen nog uit echt hoorn vervaardigd, inmiddels zijn de rechthoekige en vierkante frames meestal van kunststof en hebben een havana- of tortoise-patroon.

De Lennon Update

Meer highlights

De Lennon Update

De pilotenbril

De pilotenbril, oftewel de aviator, beschermde piloten in de jaren dertig tegen storende reflecties. Inmiddels doet het model het ook goed als bril bij het bredere publiek. Typische kenmerken zijn de grote, druppelvormige glazen en de iconische dubbele brug - steeds vaker ook uit kunststof.

Meer highlights

Mister Spex nieuwsbrief

Altijd over aanbiedingen & trends
geïnformeerd zijn. Aanmelden en een 5% voucher ontvangen.

Veilig Winkelen & Betalen

Betaal via een versleutelde verbinding veilig met uw favoriete betalingsmethode.

Veilig Winkelen & Betaleng

Gratis verzending va. 39 €

Wij bezorgen gratis va. 39 € naar Nederland en België met DHL

Ontdek meer van Mister Spex

Exclusieve events, laatste trends en persoonlijk advies.


* Totaal van de reguliere shop prijs voor brilmontuur en de aanbevolen verkoopprijs (AVP) voor twee superontspiegelde Starvision enkelvoudige kunststof glazen (brekingsindex 1,5) incl. hard-coating verkrijgbaar op sterkte (Sph). + 6.0 / -6.0 dpt; Cil. + 2.0 / -2.0 dpt.

** Bij elk montuur zijn al superontspiegelde enkelvoudige kunststof glazen (brekingsindex 1,5) incl. hard-coating verkrijgbaar op sterkte (Sph). + 6.0 / -6.0 dpt; Cil. + 2.0 / -2.0 dpt bij de prijs inbegrepen.

De doorgestreepte prijs zonder AVP is de standaard verkoopprijs van Mister Spex.

Ons team van opticiens staat graag voor je klaar

Veelgestelde vragenContact0800 380 0677

Betalingsmethodes

VISA LogoPayPal LogoMastercard LogoiDeal LogoBetalen op Rekening Logo

Leveropties

DHL Logo

Om veilig te kunnen bestellen

Thuiswinkel