We gebruiken cookies om u de best mogelijke service aan te kunnen bieden. Als u verder gebruik maakt van deze website, stemt u in met het gebruik van cookies.

Waar moet ik rekening mee houden bij het kopen van sportbrillen?

Als u door onze collectie van sportbrillen kijkt moet u rekening houden dat wij niet alleen een grote selectie merkbrillen hebben, maar dat u ook kunt kiezen uit een breed assortiment aan brilglazen. Deze glazen zijn speciaal ontworpen voor een stijlvolle look. Belangrijker zijn de tinten en coatings waar u uit kunt kiezen.

Wat is uw sport?

Fietsen

Of het mountainbiking is of wielrennen, belangrijk is de transparantie van het glas. Voor off-road fietsen of lange stukken op het wegdek, u heeft goed zicht nodig om alle details in uw omgeving goed waar te kunnen nemen. Heldere glazen zijn bijzonder goed geschikt. geel of oranje gekluerde glazen laten genoeg licht door en zorgen voor scherpe contrasten.

Wintersport

Tijdens zowel het skiën als snowboarden heeft u te maken met onvoorspelbare condities. Afhankelijk van het weer en u snowboard/ski stijl, zijn brillen met uitwisselbare glazen aan te raden. Het zicht op de piste is sterk beinvloed door het weer. Gepolariseerde glazen bieden optimaal zicht tijdens zonnig weer.

Tennis

Geel getinte glazen werken het beste op een ondergrond van gras tijdens bewolkt weer. U zult de bal goed kunnen zien door hoog contrast - met een UV-beschermings filter. Geel getinte glazen zijn geschikt voor zowel binnen als buiten gebruik.

Vliegsport

Donkere glazen met hoog contrast zijn het best geschikt voor vliegsporten. Dit werkt het beste met de verloop kleuren: bovenin donker/lichter onderin. Zo kunt middels het bovenste gedeelte goed in de verte kijken en middels het onderste gedeelte dichtbij kijken. Bruin, grijs of groen getinte lenzen worden geadviseerd omdat deze een sterke UV-bescherming bieden.

Motorsport

Met hoge snelheden kunt niet het risco nemen om door u zicht in de steek te worden gelaten. Gebolde glazen in groen, bruin, of grijs met een contrast filter bieden u een scherp, duidelijk zicht. De perceptie van kleur is slechts minimaal beïnvloed.

Watersport

Glazen die beschermen tegen sterk zonlicht en lichtreflectie zijn vooral belangrijk voor de watersport. U moet ervoor zorgen dat uw bril uitstekende pasvorm heeft. Gepolariseerde glazen zijn een goede oplossing - deze glazen gaan goed om met de reflectie van het licht van het wateroppervlak en minimaliseert verblinding.

Golf

Zoals meeste sporten, vereist golf een snelle wisseling tussen korte en verre afstanden. Daarom worden verlopende glazen aangeraden. Een perfecte combinatie is van bruin naar oranje zodat u goed zicht heeft of u nu voor een lange drive gaat of moet putten. Beide tinten bieden UV-bescherming.

Gekleurde glazen en tinten

Oranje en geel

Contrast verbetering, hoge licht transparantie, UV-bescherming niet beïnvloed.

Rood en bruin

Relatief zelfs licht-donker contrast. Als u in een donkere omgeving bevind, zullen deze lenzen uw zicht niet hinderen. Blauw licht wordt gehindert en u zicht zal merkbaar helderder zijn.

Bruin en groen

Wandelen, liggend op het strand of zelfs het besturen van uw auto - deze sterke kleuren / tinten bieden u perfect zicht, ongeacht de gelegenheid.

Grijs

Aanbevolen voor extreme situaties. Voor lichtomstandigheden zoals die op een gletsjer, grijze lenzen biedt maximale UV en bescherming tegen verblinding.

Gerelateerde onderwerpen


* Totaal van de reguliere shop prijs voor brilmontuur en de aanbevolen verkoopprijs (AVP) voor twee superontspiegelde Starvision enkelvoudige plastic glazen (brekingsindex 1,5) incl. hard-coating verkrijgbaar op sterkte (Sph). + 6.0 / -6.0 dpt; Cil. + 2.0 / -2.0 dpt.

** Bij elke montuur zijn al superontspiegelde enkelvoudig plastic glazen (brekingsindex 1,5) incl. hard-coating verkrijgbaar op sterkte (Sph). + 6.0 / -6.0 dpt; Cil. + 2.0 / -2.0 dpt in de prijs inbegrepen.

De weggestreepte prijs zonder AVP is de standaard verkoopprijs van Mister Spex.