We gebruiken cookies om u de best mogelijke service aan te kunnen bieden. Als u verder gebruik maakt van deze website, stemt u in met het gebruik van cookies.

Welk montuur past het beste bij mijn gezicht?

Elk gezicht is uniek, maar we kunnen gezichtsvormen in vier algemene categorieën onderverdelen. De keuze voor een nieuw montuur wordt sterk beïnvloed door de categorie waar uw gezichtsvorm in valt.

Om vast te stellen wat de vorm van uw gezicht is, kamt u uw haar naar achteren en kijkt u recht in de spiegel. Let goed op de breedte van uw voorhoofd, wangen en kin. Vervolgens kijkt u naar de contouren van uw gezicht, vanaf uw haarlijn, jukbeenderen en kaaklijn.

Als u moeite heeft met het vaststellen van uw gezichtsvorm, kunt ook een foto van uw gezicht printen en met een pen een omtrek om uw gezicht maken. Zo kunt u duidelijker vaststellen wat uw gezichtsvorm is.

Round

Rond

Als u een rond gezicht heeft, zijn uw jukbeenderen breder dan uw voorhoofd en kaaklijn. Uw kin is niet het meest prominent. Als u een rond gezicht heeft, kunt u ronde brillen beter vermijden. Rechthoekige monturen en semi-randloze monturen staan daarentegen erg goed - deze monturen accentueren uw ogen en laten uw gezicht wat langer ogen.

Brillen voor ronde gezichten bekijken
Heart

Hartvormig

Als u een hartvormig gezicht heeft, is uw voorhoofd breder dan uw kaaklijn en uw prominente jukbeenderen accentueren uw ogen. Hoekige monturen, die bovenaan breed weglopen, en ronde en ovale monturen passen het beste bij u. Monturen met sterk uitgesproken en dikke of flamboyante pootjes kunnen het beste vermeden worden.

Brillen voor hartvormige gezichten bekijken
Angled

Hoekig

Als u een hoekvormig gezicht heeft, hebben uw jukbeenderen, voorhoofd en kaaklijn dezelfde breedte. Tenzij u specifiek op zoek bent naar een sterk uitgesproken en opvallende stijl, kunt u rechthoekige monturen beter vermijden. Daarentegen passen ronde en ovale monturen heel goed bij een hoekvormig gezicht en geven deze uw gezicht een zachtere uitstraling.

Brillen voor hoekvormige gezichten bekijken
Oval

Ovaal

Als u een ovaal gezicht heeft, zijn uw jukbeenderen iets breder dan uw voorhoofd en kin. Bijna elk montuur past bij ovale gezichten. U kunt experimenteren met verschillende monturen, vormen en kleuren en zo de trend zetten met donkere of hoekige plastic monturen, of voor een zachtere look gaan met een ronder montuur. Het is wel aan te raden om geheel ronde monturen te vermijden.

Brillen voor ovale gezichten bekijken

* Totaal van de reguliere shop prijs voor brilmontuur en de aanbevolen verkoopprijs (AVP) voor twee superontspiegelde Starvision enkelvoudige plastic glazen (brekingsindex 1,5) incl. hard-coating verkrijgbaar op sterkte (Sph). + 6.0 / -6.0 dpt; Cil. + 2.0 / -2.0 dpt.

** Bij elke montuur zijn al superontspiegelde enkelvoudig plastic glazen (brekingsindex 1,5) incl. hard-coating verkrijgbaar op sterkte (Sph). + 6.0 / -6.0 dpt; Cil. + 2.0 / -2.0 dpt in de prijs inbegrepen.

De weggestreepte prijs zonder AVP is de standaard verkoopprijs van Mister Spex.