We gebruiken cookies om u de best mogelijke service aan te kunnen bieden. Als u verder gebruik maakt van deze website, stemt u in met het gebruik van cookies.

Waar moet ik rekening mee houden bij het aanschaffen van een bril?

Wanneer u een nieuw montuur aan het uitzoeken bent, is het belangrijk dat u er goed op let dat het montuur bij de vorm van uw gezicht past. Neem een kijkje op de pagina Welk montuur past bij welk gezicht

Naast rekening te houden met de vorm van uw gezicht, is het ook belangrijk dat u een idee heeft van welk design en kleur het beste bij uw persoonlijkheid en stijl past. Sportief, elegant, trendy of klassiek – de keuze is geheel aan u.
 

Bijziend

Als u bijziend bent, raden wij u aan om een montuur te kiezen met een vollere rand. Doorgaans zijn glazen voor bijziendheid een stuk dikker en een montuur met een vollere rand helpt dit beter te bedekken. Kunstofmonturen zijn goed geschikt voor bijziendheid, omdat kunstofmonturen van nature al vaak een dikkere rand hebben dan metalen monturen. 

Randloze brillen zijn vaak niet goed geschikt voor mensen met bijziendheid. Ook raden wij mensen aan om voor een montuur met kleine glazen te kiezen. Als een vuistregel: des te kleiner het glas, des te dunner het montuur (bekijk ook: grootte van brillen). Voor mensen met hoge bijziendheid is het doorgaans beter om dunnere glazen te kiezen met een hoge brekingsindex. (bekijk ook: welke type glas heb ik nodig?)
 

Verziend

Bent u verziend? Dan kunt u rustig voor een dunner montuur kiezen, omdat de glazen voor verziendheid normaliter een stuk dunner zijn dan die voor bijziendheid. De glazen zullen daarom minder snel uitsteken van het montuur en een dun, elegant montuur is dus uitermate geschikt.

Mocht u allergisch zijn voor nikkel, dan heeft u ook de mogelijkheid om een montuur gemaakt van titanium of kunstof te kiezen.


* Totaal van de reguliere shop prijs voor brilmontuur en de aanbevolen verkoopprijs (AVP) voor twee superontspiegelde Starvision enkelvoudige plastic glazen (brekingsindex 1,5) incl. hard-coating verkrijgbaar op sterkte (Sph). + 6.0 / -6.0 dpt; Cil. + 2.0 / -2.0 dpt.

** Bij elke montuur zijn al superontspiegelde enkelvoudig plastic glazen (brekingsindex 1,5) incl. hard-coating verkrijgbaar op sterkte (Sph). + 6.0 / -6.0 dpt; Cil. + 2.0 / -2.0 dpt in de prijs inbegrepen.

De weggestreepte prijs zonder AVP is de standaard verkoopprijs van Mister Spex.