We gebruiken cookies om u de best mogelijke service aan te kunnen bieden. Als u verder gebruik maakt van deze website, stemt u in met het gebruik van cookies.

Waar kan ik de waarde voor mijn multifocale bril vinden?

U vind deze informatie op het voorschrift van uw opticien of oogarts. Dit document bevat alle relevante informatie voor uw waarde.

Prescription form

Een belangrijke waarde, die doorgaans niet staat vermeld, is de "pupil afstand" (PD). Om uw pupil afstand op te meten kunt u de Mister Spex liniaal uitprinten.

Hoe meet ik mijn pupil afstand? do I measure my pupil distance?

U kunt zelf uw pupil afstand opmeten. Om dit te doen kunt u onze liniaal uitprinten. Print de pagina op ogrineel formaat uit en let erop dat de liniaal nog de juiste schaal heeft. Om zeker te zijn van de schaal kunt de uitgeprinte liniaal vergelijken met een standaard liniaal en controleren of de afstand tussen de millimeters correct zijn. Knip de liniaal voorzichtig uit en vouw langs de gestippelde lijn in het midden.

Plaats het ingedeukte deel van de liniaal op uw neus. De liniaal zou op zijn plaats moeten blijven met de "R" en "L" bij uw rechter en linker oog.

Neem plaats voor een spiegel en kijk rechtvooruit. Nu kunt u de afstand tussen de brug van uw neus en uw pupil aflezen. De afstand tussen uw linker en rechter oog kunnen afwijken van elkaar.

Vul uw pupil afstand in op het bestelformulier. Onder "Vul pupil afstand (PD) apart voor elk oog" kunt u de waarde kiezen voor "Pupil afstand - rechts", bijvoorbeeld 31mm en "Pupil afstand - links, bijvoorbeeld 31.5mm.

Als alternatief kunt u ook de waarde van uw pupil afstand bij elkaar optellen en invullen in het veld "Vul pupil afstand (PD) voor beiden ogen", bijvoorbeeld 62.5mm.


* Totaal van de reguliere shop prijs voor brilmontuur en de aanbevolen verkoopprijs (AVP) voor twee superontspiegelde Starvision enkelvoudige plastic glazen (brekingsindex 1,5) incl. hard-coating verkrijgbaar op sterkte (Sph). + 6.0 / -6.0 dpt; Cil. + 2.0 / -2.0 dpt.

** Bij elke montuur zijn al superontspiegelde enkelvoudig plastic glazen (brekingsindex 1,5) incl. hard-coating verkrijgbaar op sterkte (Sph). + 6.0 / -6.0 dpt; Cil. + 2.0 / -2.0 dpt in de prijs inbegrepen.

De weggestreepte prijs zonder AVP is de standaard verkoopprijs van Mister Spex.