Welke zonnebril past bij welke gezichtsvorm?
Mister Spex weet raadDe perfecte zonnebril past niet alleen bij uw persoonlijke stijl, maar accentueert tevens uw gezichtsvorm. De trendexpert Rosemarie Scherer van Mister Spex weet welk montuur voor welk type het beste geschikt is. Ze verklapt ook welke modellen in Nederland bijzonder populair zijn.

Zonnebrillen zijn in de zomermaanden een must en helpen niet alleen om uw ogen tegen UV-straling te beschermen. Al lang is de zonnebril het modeaccessoire bij uitstek en maakt elke outfit af. Dienovereenkomstig groot is intussen de keuze aan modellen. Zowel vrouwen als mannen kiezen vaak voor trendy modellen zonder erop te letten of het betreffende model hun eigenlijk wel staat. Uit een landelijke analyse van Mister Spex blijkt dat de Nederlanders duidelijke voorkeursmodellen hebben die extra vaak in het winkelwagentje terecht komen. Nederlandse mannen kiezen bij voorkeur vierkante modellen, pilotenbrillen en sportieve zonnebrillen. Bij de vrouwen staan eveneens pilotenbrillen, vierkante monturen en ook vlindermonturen in de top 3.De vorm is doorslaggevend voor de juiste zonnebril

Trendexpert Rosemarie Scherer van Mister Spex weet dat de perfecte brilvorm zo individueel is als de gezichtsvorm en ze heeft daarom tips over welke bril bij welk gezicht past. Een geschikte zonnebril heeft niet alleen met de vorm te maken, maar ook met het juiste advies. De online-opticien Mister Spex biedt een slimme oplossing. "Dankzij de innovatieve en intuïtief te bedienen filters, vinden onze klanten snel het voor hen geschikte montuur", aldus de trendexpert.Ovaal gezicht

Ovaal gezicht

Ray Ban | G-Star Raw | Dolce & Gabbana

De proporties van ovale gezichten zijn zeer evenwichtig en harmonieus. Terwijl de kin en het voorhoofd veeleer smal lijken, komen de jukbeenderen extra goed uit. Het ovale gezicht is ongeveer dubbel zo lang als het breed is. Mensen met deze gezichtsvorm hebben het bij hun zoektocht naar de perfecte zonnebril makkelijk. Zij kunnen bijna elk montuur hebben – of het nu rond, hoekig of extravagant is. Ze moeten er alleen op letten dat de bril niet te groot of te klein is. Rosemarie Scherer: "Bij een ovaal gezicht passen vooral browline-modellen zoals de Ray-Ban Clubmaster. Deze hebben een dikkere bovenrand, terwijl het onderste gedeelte van het montuur fijner is."


Hartvormig gezicht

Hartvormig gezicht

Calvin Klein | Guess | Tom Ford

De typische kenmerken van het hartvormige gezicht zijn een breed voorhoofd, geprononceerde jukbeenderen en een smal, veeleer spits toelopende kin. Vooral zonnebrillen met ovale of ronde glazen zijn geschikt voor hartvormige gezichten en brengen het brede voorhoofd en de smalle kin optisch in evenwicht. "Zonnebrillen met hoekige glazen versterken de hartvorm van het gezicht alleen maar", zo Rosemarie Scherer. Als u in de online-shop de filter voor hartvormige gezichten gebruikt, zullen met name ronde en halfronde modellen worden getoond.


Hoekig gezicht

Hoekig gezicht

Le Specs | Mexx | Calvin Klein

Omdat bij hoekige gezichten het voorhoofd, de jukbeenderen en de kin even breed zijn en de kaak geprononceerd is, zijn voor deze gezichtsvorm ronde of ovale glazen het beste geschikt. "Ze maken deze markante gezichtsvorm zachter en minder streng", verduidelijkt Rosemarie haar keuze. Ook pilotenbrillen of modellen in cateye-stijl passen bij mensen met een hoekig gezicht. Brillen moet hoekige glazen daarentegen accentueren de strenge gelaatstrekken en worden daarom door de filter uitgesloten.


Rond gezicht

Rond gezicht

Prada | Tom Ford | Ralph

Bij ronde gezichten zijn alle delen van het gezicht gelijkmatig gevormd. De jukbeenderen en het voorhoofd zijn ongeveer even breed en de kin is rond. Het gezicht maakt in zijn geheel een zeer zachte indruk. "Als optisch contrast zijn zonnebrillen met hoekige glazen zeer geschikt en geven het ronde gezicht meer contour waardoor het smaller lijkt", vertelt Rosemarie Scherer. Wie zijn ronde gezichtsvorm niet extra wil benadrukken, kan dus beter niet kiezen voor zonnebrillen met ronde en ovale glazen.Welke zonnebrillen doen het in Nederland goed?

Zonnebrillen van acetaat of kunststof zijn in Nederland populairder dan ooit. Meer dan de helft (61 procent) van de Nederlanders kiest voor een dergelijk model. Slechts 38 procent zweert bij metalen monturen en maar 1 procent kiest voor een bril van titanium, carbon of hout.
Het aandeel zonnebrillen op sterkte is met 6 procent nog zeer klein. Dit ligt mogelijk aan de ontbrekende oogtest. Deze kan bij meer dan 20 partneropticiens van Mister Spex in Nederland worden uitgevoerd. Hiervoor verkrijgen klanten van Mister Spex op de website een oogmeeting-voucher ter waarde van 9,90 euro en maken daarna een afspraak bij een partneropticien in hun buurt. Wanneer ze hierna een bestelling in de webshop van Mister Spex doen, wordt het bedrag volledig vergoed. Hierdoor is de oogtest voor klanten kosteloos.Trendy en afgestemd op het individuele type

Met een zonnebril wordt elke outfit in een handomdraai opgewaardeerd, weet trendexpert Rosemarie Scherer. Toch dient u bij de keuze rekening te houden met uw gezichtsvorm, het comfort en uw persoonlijke kledingstijl. Op de website van Mister Spex vindt u een overzicht van alle actuele trends op zonnebrilgebied en de bijbehorende stijlen. De filters helpen u bovendien om naast de juiste vorm ook de juiste maat en glazen te kiezen. In de online-shop van Mister Spex kan iedereen aan de hand van de uitgebreide filters en persoonlijke kenmerken de geschikte en meest comfortabele zonnebril vinden. "Steeds meer klanten letten erop dat de zonnebril een trendmodel is en hun persoonlijke uitstraling benadrukt", aldus Rosemarie Scherer.Rosemarie Scherer – trendexpert en inkoper bij Mister Spex

Einkäuferin Rosemarie Scherer

Rosemarie Scherer is sinds 2013 verantwoordelijk voor de inkoop bij Mister Spex en is een expert in het opmerken van trends en veelbelovende eyewear-merken. Ze beslist over de merken, vormen en kleuren in ons assortiment. Bij haar zoektocht naar de beste brillen en zonnebrillen voor Mister Spex-klanten profiteert ze bovendien van haar grote affiniteit met fashion en cijfers. De wensen van de klant en technische trends staan bij haar keuze centraal: zijn dit seizoen zonnebrillen met of zonder spiegelglazen trendy en welke brilvormen en -merken zijn op dit moment helemaal hot? Rosi, zoals haar collega's haar noemen, heeft de antwoorden. Sinds 2010 werkt de 30-jarige expert die in Berlijn studeerde, als buyer voor Mister Spex. Voor haar carrière bij Mister Spex was zij voor de inkoop van kleding en interieurproducten verantwoordelijk.

Mister Spex nieuwsbrief

Altijd over aanbiedingen & trends
geïnformeerd zijn. Aanmelden en een 5% voucher ontvangen.

Veilig Winkelen & Betalen

Betaal via een versleutelde verbinding veilig met uw favoriete betalingsmethode.

Veilig Winkelen & Betaleng

Gratis verzending va. 39 €

Wij bezorgen gratis va. 39 € naar Nederland en België met DHL

Ontdek meer van Mister Spex

Exclusieve events, laatste trends en persoonlijk advies.


* Totaal van de reguliere shop prijs voor brilmontuur en de aanbevolen verkoopprijs (AVP) voor twee superontspiegelde Starvision enkelvoudige kunststof glazen (brekingsindex 1,5) incl. hard-coating verkrijgbaar op sterkte (Sph). + 6.0 / -6.0 dpt; Cil. + 2.0 / -2.0 dpt.

** Bij elk montuur zijn al superontspiegelde enkelvoudige kunststof glazen (brekingsindex 1,5) incl. hard-coating verkrijgbaar op sterkte (Sph). + 6.0 / -6.0 dpt; Cil. + 2.0 / -2.0 dpt bij de prijs inbegrepen.

De doorgestreepte prijs zonder AVP is de standaard verkoopprijs van Mister Spex.

Ons team van opticiens staat graag voor je klaar

Veelgestelde vragenVeelgestelde vragenContactContact0800 380 06770800 380 0677

Betalingsmethodes

VISA LogoPayPal LogoMastercard LogoiDeal LogoBetalen op Rekening Logo

Leveropties

DHL Logo

Om veilig te kunnen bestellen

Thuiswinkel