Terug naar het overzicht

Land in zicht: De afwerking van de bril

Aan de belangrijkste voorwaarden voor een nieuwe bril heeft u nu voldaan. Uw correctie- en centreringswaarde(n) zijn bepaald en uw montuur plus passende glazen is gekozen. De volgende stap is het afwerken van de bril door de opticien. Daarbij is hoogwaardig vakmanschap gevraagd, want iedere bril wordt volledig afgestemd op de individuele drager.

De opticiens werken uw bril stap voor stap af:

Als eerste vindt er een grondige kwaliteitscontrole plaats: Wat is de toestand van de glazen? Zijn ze beschadigd of hebben ze krassen, glasblaasjes, of andere oneffenheden? Ook de correctiewaarden worden voor de zekerheid nog een keer vergeleken. De glazen worden over het algemeen individueel geproduceerd en worden ongeslepen geleverd.

Vervolgens worden de glazen ingeslepen, wat inhoudt dat ze zo worden geslepen dat ze aansluiten bij de vorm van de bril en bij de tijdens de centrering bepaalde waarden. Op die manier passen de glazen perfect in het montuur. Het inslijpproces is echt millimeterwerk: De opticiens werken met grote precisie en met de modernste technieken.

Het inzetten van de glazen gebeurt met de hand. Bij metalen monturen worden de glazen vastgeschroefd, kunststof monturen worden eerst verwarmd en daarna een beetje uitgerekt – de glazen kunnen daardoor eenvoudig in het montuur worden geplaatst. Uw bril is nu klaar en wordt bij u thuis of bij uw opticien bezorgd.

Tip: Als de bril na ontvangst niet goed zit, mag u de bril bij een partneropticien naar keuze (binnen heel Nederland) nogmaals laten aanpassen. 

Hier vindt u een opticien bij u in de buurt.

Geef het wennen aan de bril wat tijd. Met name aan de switch naar een multifocale bril moeten de hersenen even wennen.

DE NUMMER 1 ONLINE OPTICIEN VAN EUROPA

Vind je nieuwe favoriete bril
Dames

Dames

Brillen
Heren

Heren

Brillen
Brillen expert

Dit vindt u mogelijk ook interessant

10%

Ons team van opticiens staat graag voor je klaar

Veelgestelde vragenVeelgestelde vragenContactContact0800 380 06770800 380 0677

Betalingsmethodes

VISA LogoPayPal LogoMastercard LogoiDeal LogoBetalen op Rekening Logo

Leveropties

DHL Logo

Om veilig te kunnen bestellen

Thuiswinkel