Brillen

brillen
Heb je al een bril van ons? Meld je nu aan en zoek brillen in jouw maat.
Sorteren op
8.898 Resultaten

Uw brillen online kopen bij Mister Spex

U hebt een nieuwe bril nodig, maar hebt geen zin om van de ene naar de andere opticien te trekken om verschillende brillen in hun winkel uit te proberen? Dan hebben wij goed nieuws voor u. Want een bril kopen kan nu ook vanuit uw luie zetel. Hoe het precies werkt, waarop u moet letten en welke bril de juiste voor u is, dat vertellen we u zo.

Brillen voor iedereen: glazen op sterkte, multifocale glazen, leesbrillen en werkbrillen

Zowat de helft van de bevolking heeft een bril nodig. Maar lang niet iedereen om dezelfde reden. Sommigen dragen een bril omdat ze verziend zijn. Anderen dragen een bril omdat ze bijziend zijn. En nog anderen hebben een leesbril nodig. Verziendheid en bijziendheid worden verholpen met glazen op sterkte. Die passen in zowat elke bril. Alleen als u hoge minwaarden nodig hebt, kiest u een steviger montuur.

Onze tip? Voor de meeste mensen die een bril nodig hebben, volstaan glazen met een kleine correctie.

Meestal treedt vanaf uw 40ste levensjaar een lichte achteruitgang van uw ogen op. Dat heeft met uw leeftijd te maken en staat los van andere problemen die uw ogen kunnen hebben, zoals verziendheid of bijziendheid. Maar uw ogen hebben wel een kleine correctie nodig. Omdat uw ogen steeds moeilijker kortbij kunnen scherpstellen, komt een leesbril goed van pas. Zeker op een afstand van 30 tot 45 centimeter. Om verder te kijken is een leesbril niet geschikt. Omdat u dan over uw brilglazen heen moet kijken, zijn de monturen van leesbrillen eerder smal. Een goed alternatief voor een leesbril, als u ook vaak ver moet kijken, is een multifocale bril.

Brillen met progressieve glazen corrigeren niet alleen de korte of verre afstanden, maar ook alles ertussenin. De glazen zijn uit meerdere zones opgebouwd. Het bovenste deel van het glas dient om beter ver te kijken. Voor alles wat zich kortbij bevindt, kijkt u door het onderste deel van de glazen. Het middelste deel is voor de middellange afstand. Doordat progressieve glazen traploos zijn opgebouwd, valt de overgang tussen de verschillende zones niet op. U kunt vlot dichtbij en veraf kijken zonder dat u van bril hoeft te wisselen of hinder van de glazen ondervindt. Om de drie zones in uw glazen voldoende ruimte te geven kiest u een montuur waarin grote glazen passen. Brillen met kleine glazen zijn niet geschikt.

Werkt u regelmatig aan uw computer? Dan denkt u beter ook aan een werkbril. Die is speciaal ontwikkeld om uw ogen te beschermen wanneer u op het scherm kijkt. Die brillen zijn verkrijgbaar met glazen op sterkte om beter dichtbij of veraf te kijken, maar ook met multifocale glazen om overal even scherp te zien. Mister Spex biedt u werkbrillen aan met speciale comfortglazen. Daarmee ziet u niet alleen de letters op uw scherm beter, maar ook uw muis, toetsenbord en collega's in de verte. Ze zorgen er tegelijk voor dat uw ogen zich ontspannen. Werkbrillen helpen als u verziend of bijziend bent, of al een dagje ouder wordt.

Onze handige filters waarmee u brillen selecteert op hun vorm, breedte en zo meer

Om uw zoektocht naar een nieuwe bril nog makkelijker te maken hebben wij in onze onlineshop een rist zoekfilters voor u klaar. Wij bevelen u warm aan die filters te gebruiken om het merk, model of type bril van uw wensen te vinden. Meerdere filters tegelijk inschakelen om het aantal brillen nog meer te beperken, kan ook.

Onze tip? Maak gebruik van de handige filters van Mister Spex om sneller de bril van uw dromen te vinden.

Vorm van gezicht: wanneer u tussen de voorgestelde gezichtsvormen die vorm selecteert die het dichtst aanleunt bij hoe uw hoofd eruitziet, krijgt u automatisch alle monturen voorgesteld die het best bij u passen. U hebt de keuze tussen een ovaal, rond, hoekig of hartvormig gezicht.

Brilbreedte: brillen afstemmen op de breedte van uw hoofd kan ook. Daarbij is de gulden regel dat een bril niet breder of smaller mag zijn dan uw gezicht. Met uitzondering van extravagante brillen die net de bedoeling hebben om op te vallen. Bezit u al een bril die goed past? Dan mag u de bovenzijde van het montuur meten en de maat in millimeter uitdrukken. Klik daarvoor op het liniaal dat onder de filter afgebeeld staat. Twijfelt u toch aan de ideale breedte? Contacteer dan onze klantenservice om u verder te helpen.

Vormen van brillen: als er een brilvorm bestaat die uw voorkeur wegdraagt, mag u die meteen aanduiden. Bent u toch niet helemaal zeker welke vorm van bril bij u past? Dan raden we u aan om onze brillen eerst te filteren op basis van uw gezichtsvorm.

Type van montuur: deze filter splitst de brillen in onze online winkel op in randloze en semi-randloze brillen en brillen met een volledige rand. Randloze brillen zijn onopvallend en ideaal voor een minimalistische look. Brillen met een volledige rand ogen vaak klassieker. Maar zij kunnen dankzij de juiste kleuraccenten en een aantal vormvarianten ook opvallend en trendy zijn. Semi-randloze brillen komen in twee varianten: brillen met een halve rand onder de glazen, die vaak als leesbril worden gebruikt, en monturen die enkel aan de bovenkant doorlopen. Die semi-randloze brillen zijn discreter dan brillen met volledige randen en volgen ook meer de mode.

Kleur van montuur: de kleur van het montuur kunt u laten overeenstemmen met die van uw haar of ogen. Blekere types staan goed met goud, bruin of pasteltinten. Terwijl donkere types makkelijker naar meer uitgesproken kleuren grijpen.

Materiaal: bent u op zoek naar een welbepaalde bril? Dan kan ook de materiaalfilter u helpen. Monturen uit kunststof zitten vaak iets comfortabeler en een grote variatie aan vormen en kleuren is mogelijk. Monturen uit metaal, titanium of carbon zijn meer geschikt voor klassiekere looks, zijn sterker en kunnen in een dunnere vorm worden aangewend.

Brillen voordelig online bestellen en kopen bij Mister Spex, stap voor stap uitgelegd

Kocht u uw brillen altijd bij een opticien? Dan aarzelt u mogelijk om uw eerste online bestelling te plaatsen. Het onbekende schrikt u af. Maar brillen, zonnebrillen of lenzen online kopen bij Mister Spex is eenvoudig en zonder gevaar. We leggen u stap voor stap uit hoe het moet. Hebt u daarna toch nog vragen? Contacteer dan gratis onze klantenservice of maak een gratis afspraak bij onze partneropticien bij u in de buurt.

  • Gebruik onze filtermogelijkheden in onze onlineshop om een eerste selectie te maken in ons ruim assortiment aan brillen, zonnebrillen en lenzen. Stem de brillen verder af op uw wensen door bijkomend te filteren.

  • Maak gebruik van onze 2D- en 3D-technologie om alle brillen en zonnebrillen voor dames of heren te passen. Laad een foto van uzelf in het systeem om uw bril in 2D te passen. Of schakel uw webcam aan om brillen in 3D te proberen.

  • Wij plaatsen de glazen op sterkte voor de meegedeelde prijs in het door u gekozen montuur. Bij ons komt u niet voor verrassingen te staan.

     

    Mister Spex levert glazen van de beste kwaliteit

    Die glazen zijn breukvast, hebben een kraswerende laag, een super ontspiegeling, clean coating en uv-filter. De bril wordt snel bij onze partneropticien geleverd, waar u hem een laatste keer mag passen. Daarnaast krijgt u van ons een 30 dagen geldteruggarantie, waarbij u uw bril gratis naar ons mag terugsturen.

Bekijk onze ruime collectie aan brillen, zonnebrillen en lenzen in de online winkel van Mister Spex en maak meteen uw keuze.

Brillen voor heren | Brillen voor dames | Multifocale glazen | Leesbrillen | Eyewear trends 

10%

Ons team van opticiens staat graag voor je klaar

Veelgestelde vragenVeelgestelde vragenContactContact0800 380 06770800 380 0677

Betalingsmethodes

VISA LogoPayPal LogoMastercard LogoiDeal LogoBetalen op Rekening Logo

Leveropties

DHL Logo

Om veilig te kunnen bestellen

Thuiswinkel