Contactlenzen

Contactlenzen

contacts
Sorteren op
132 Resultaten

Contactlenzen zijn uw onzichtbare bril

Contactlenzen geven u een klare kijk op de dag en zitten ook 's avonds nog comfortabel. Iedereen heeft andere ogen. Daarom worden onze lenzen individueel aangepast. Mister Spex heeft een groot aantal soorten en merken van lenzen: daglenzen, weeklenzen, maandlenzen en ook gekleurde lenzen. Bekijk en koop uw lenzen online en bestel gelijk uw lenzenvloeistof. Wij leveren die gratis bij u af. Dankzij onze tips en de hulp van onze klantenservice is het kiezen van de juiste lenzen kinderspel.

Zo vindt u contactlenzen die perfect bij u passen

Onze voorraad aan lenzen is net zo veelzijdig als hun gebruikers. Voor elke vorm van ogen en elke sterkte van lenzen die u nodig hebt, biedt Mister Spex precies de juiste contactlenzen aan. Wij hebben daglenzen, weeklenzen, maandlenzen, torische lenzen, multifocale lenzen, gekleurde contactlenzen, harde lenzen en zachte lenzen van verschillende vooraanstaande merken. Telkens met een aangepaste sterkte per oog. Wanneer u contactlenzen bestelt, wordt u geconfronteerd met allerlei vaktermen. Dat kan soms verwarrend zijn. Om die begrippen beter te begrijpen en u wegwijs te maken in ons aanbod, geven we u nu meer uitleg.

Lenzen op sterkte om beter dichtbij of veraf te kijken

Ondervindt u moeilijkheden om objecten in de verte te herkennen? Dan bent u bijziend en hebt u een lens of bril met een minwaarde nodig. Kunnen uw ogen moeilijk scherpstellen op voorwerpen in uw directe omgeving? Dan bent u verziend en zoekt u een lens of bril met een pluswaarde. Hoe hoger het getal dat de waarde aangeeft, hoe groter de afwijking van de ogen die door de lenzen gecorrigeerd moet worden. De afwijking ontstaat door een vervorming van de lens in uw oog. Die projecteert het beeld dat u ziet vlak voor het netvlies in het geval van bijziendheid, of achter het netvlies bij verziendheid. Om ervoor te zorgen dat u het beeld weer scherp ziet, wordt de lens van uw oog geholpen door een bril of lenzen op de juiste sterkte.

Lenzen op sterkte zorgen ervoor dat de lichtbundels die uw ogen bereiken anders worden afgebogen. Lenzen of glazen voor bijziendheid zijn dik aan de randen en dun in het midden. Lenzen of glazen voor verziendheid zijn dun aan de randen en dik in het midden. Dit zorgt ervoor dat het beeld weer precies op het netvlies terechtkomt en u alles opnieuw scherp ziet. Omdat contactlenzen in tegenstelling tot een bril direct op de ogen worden aangebracht, is het ontzettend belangrijk dat u lenzen koopt met de juiste sterkte. Die is verschillend voor het rechter- en linkeroog en uw lenzen moeten daaraan aangepast worden.

Torische contactlenzen voor astigmatische ogen

U hebt astigmatische ogen wanneer u zowel dichtbij als veraf onscherp ziet. Het hoornvlies van de ogen is ovaal in plaats van rond, waardoor het licht niet correct wordt gebroken. Torische contactlenzen verhelpen dit probleem. Deze lenzen leggen een extra laagje traanvocht op uw ogen. Dat beïnvloedt de breking van het licht tot het beeld weer scherp wordt. Voor u torische contactlenzen koopt, is het belangrijk om een oogarts of opticien te raadplegen. Want deze lenzen moeten u als gegoten zitten om verdere schade aan de ogen te voorkomen. Torische contactlenzen zijn in zowat elke sterkte verkrijgbaar.

Multifocale contactlenzen om zowel dichtbij als veraf scherp te zien

In ontspannen toestand stellen uw ogen scherp op objecten in de verte. Om ook dichtbij scherp te kunnen zien, spannen de spieren rond de ogen zich op. Dit zorgt ervoor dat de lens van het oog samentrekt en boller komt te staan. Met de stijgende leeftijd neemt de elasticiteit van de lens af en is er een correctie nodig. Bij ouderdomsbijziendheid krijgt u het steeds moeilijker om lettertjes kortbij te lezen. U kunt daarvoor een leesbril of multifocale bril kopen. Maar ook met lenzen is dit op te lossen. Om niet telkens uw lenzen in en uit te moeten nemen en makkelijk te schakelen tussen scherp veraf en dichtbij kijken, biedt Mister Spex multifocale contactlenzen aan. U vindt deze multifocale lenzen op de website van Mister Spex wanneer u eerst contactlenzen en vervolgens multifocale lenzen selecteert.

Hoelang mag u uw lenzen dragen?

Bij Mister Spex maken we een duidelijk onderscheid tussen verschillende categorieën van lenzen. Zo vindt u bij ons de volgende lenzen.

  • Daglenzen

  • Weeklenzen

  • Maandlenzen

Daglenzen of steriele wegwerplenzen

Draagt u over het algemeen een bril, maar doet u voor een speciale gelegenheid uitzonderlijk toch eens lenzen in? Dan zijn daglenzen voor u de juiste keuze. U plaatst deze lenzen 's ochtends of in de loop van de dag en verwijdert ze 's avonds. Daarna gooit u ze meteen weg. Dat is heel handig en hygiënisch. U vindt bij ons daglenzen van verschillende merken onder de noemer: Dailies, Daily of Dailies Total 1.

U neemt de zachte daglenzen met fris gewassen handen uit de steriele verpakking en brengt ze in. Zo makkelijk werkt het. Een kleine voorraad lenzenvloeistof kan wel van pas komen als u toch eens een stofje in uw oog hebt. Maar voor daglenzen hebt u verder geen lenzenvloeistof nodig.

Weeklenzen: een goed alternatief voor daglenzen

Wisselt u regelmatig af tussen een bril of zonnebril en lenzen? Dan kunt u onze weeklenzen online kopen. Die lenzen mag u tot 14 dagen na het openen van de verpakking gebruiken. 's Avonds stopt u ze in lenzenvloeistof om ze te desinfecteren tijdens de nacht. Voor mensen met gevoelige ogen die hygiëne heel belangrijk vinden, zijn weeklenzen een goed compromis tussen daglenzen en maandlenzen. De keuze aan weeklenzen is wel geringer dan bij daglenzen of maandlenzen.

Maandlenzen voor grote liefhebbers van lenzen

Maandlenzen mag u tot 30 dagen na het openen van de verpakking gebruiken. Zoals bij weeklenzen en harde lenzen is een regelmatige verzorging met lenzenvloeistof nodig. Vraag advies aan onze partneropticien of onze klantenservice om de juiste producten voor uw lenzen te vinden. Die verschillen al naargelang uw lenzen en hoe vaak u ze gebruikt, maar kunnen ook worden afgestemd op uw gevoelige ogen en eventuele allergieën. Neem contact op met onze klantenservice om hierover meer informatie in te winnen.

Speciale contactlenzen voor droge ogen

Ook als u last hebt van droge ogen, kunt u perfect contactlenzen dragen. Silicone hydrogel lenzen voorkomen geïrriteerde ogen en houden de vochtigheid op peil. Deze nieuwe lenzen bestaan uit zachte materialen die het water sneller opnemen en langzaam weer afgeven. Die lenzen met waterdepots zorgen ervoor dat uw ogen lange tijd vochtig blijven. Zo wordt tot 20 procent minder traanvocht aan uw ogen onttrokken.

Krijgt u met uw huidige contactlenzen last van droge ogen? Dan kan dit betekenen dat u de verkeerde lenzen gebruikt of een verkeerde lenzenvloeistof. Ook hormonale schommelingen kunnen aan de basis van droge ogen liggen, waardoor u uw lenzen plots minder goed verdraagt. Maak een gratis afspraak met onze partneropticien en vraag hem of Silicone hydrogel lenzen iets voor u zijn. Vraag advies. Hij zal u de beste informatie geven.

Wat kan onze partneropticien voor u betekenen?

Als u voor het eerst contactlenzen kiest of brillen uitzoekt in onze online winkel, doet u er goed aan gratis contact op te nemen met onze klantenservice om een gratis afspraak te maken bij één van onze partneropticiens. Onze partneropticien zal een gratis oogmeting uitvoeren en u informatie geven over welke brillen of lenzen u moet kiezen. Daarbij zal hij ook rekening houden met uw problemen en voorkeuren, bijvoorbeeld voor harde of zachte lenzen en weeklenzen of maandlenzen. Hij deelt u de juiste sterkte voor elk oog mee en kan ook kleine correcties aanbrengen aan brillen en lenzen. Hij zorgt ervoor dat uw oogproblemen niet erger worden. Vooral bij lenzen is dat belangrijk, omdat die rechtstreeks op uw ogen worden aangebracht. Ook wanneer u een verstokte gebruiker van contactlenzen bent, laat u daarom het best eenmaal per jaar uw ogen door een opticien controleren. Mister Spex heeft een uitgebreid netwerk aan partneropticiens. U vindt er vast ook één bij u in de buurt.

Waarom uw contactlenzen online kopen bij Mister Spex?

Mister Spex heeft een ruime collectie aan brillen, zonnebrillen, leesbrillen en lenzen in voorraad. Die zijn van de allerbeste kwaliteit. Wij kiezen voor gerenommeerde merken. Voor lenzen zijn dat onder andere: Air Optix, Biofinity, Acuvue en Proclear. Ook lenzen van ons huismerk zijn betrouwbaar, van een goede kwaliteit en verkrijgbaar voor een lage prijs.

Andere voordelen waarvan u geniet bij het online kopen van brillen, zonnebrillen en lenzen

  • Supersnelle levering van al onze brillen, zonnebrillen en contactlenzen

  • Contactlenzen bestelt u voor een lage prijs. Bekijk onze collectie en bespaar tot 40 procent

  • Gratis verzending wanneer u voor 39 euro of meer koopt

  • Gratis klantendienst

10%

Ons team van opticiens staat graag voor je klaar

Veelgestelde vragenVeelgestelde vragenContactContact0800 380 06770800 380 0677

Betalingsmethodes

VISA LogoPayPal LogoMastercard LogoiDeal LogoBetalen op Rekening Logo

Leveropties

DHL Logo

Om veilig te kunnen bestellen

Thuiswinkel