Contactlenzen

Weeklenzen

Weeklenzen

Weeklenzen: lange draagperiode tegen gunstige voorwaarden

Vindt u goede hygiëne bij contactlenzen belangrijk? Wilt u profiteren van de kostenvoordelen van een herbruikbare lens? Dan zijn weeklenzen voor u de juiste keuze. Aan de ene kant hebt u, in vergelijking met maandlenzen, een betere hygiëne door het veelvuldige wisselen. Aan de andere kant zijn weeklenzen net zoals maandlenzen goedkoper dan daglenzen. Bekijk nu het ruime aanbod van Mister Spex.

Hoe lang kan ik weeklenzen dragen?

U hoort de lenzen te wisselen om de 14 dagen. Tussendoor geniet u van alle draagcomfort. In principe kunnen alle personen die contactlenzen gebruiken ook weeklenzen dragen, zelfs diegenen met astigmatisme en presbyopie. Het aanbod van verschillende krommingen en diameters is echter minder groot dan bij maandlenzen of daglenzen. Bij het kiezen van uw weeklenzen leest u hieronder waar u moet op letten.

Weeklenzen kunt u twee weken lang dragen, te rekenen vanaf het tijdstip waarop u het pakket hebt geopend. Draag de lenzen in ieder geval niet langer dan die periode. Lenzen slijten immers. Draagt u ze voor een langere periode, dan kunnen ze uw ogen beschadigen. Bovendien ontstaan er na enige tijd afzettingen die ontstekingen kunnen veroorzaken. Houd u dus strikt aan de bepaalde draagtijd die de fabrikant voorschrijft.

Weldaad voor gevoelige ogen: elke twee weken nieuwe lenzen

Sommige mensen hebben gevoeliger ogen dan anderen. Bij contactlenzen kan het gebeuren dat eiwit zich afzet in de loop van de dag. Deze factor beperkt het draagcomfort in bepaalde mate. Daarom is een juiste reiniging van de weeklens belangrijk.

Verwijder de lens steeds met schone handen, spoel ze met een lenzenvloeistof af en leg ze in een lenzenhouder die is gevuld met een desinfectievloeistof. Afhankelijk van het middel blijven de lenzen hier gemiddeld tussen de drie en zes uur in liggen. Weet u wat het voordeel is van weeklenzen? Aangezien de levensduur korter is dan die van de maandlenzen worden er niet zo veel eiwitten afgezet. Een aparte proteïneverwijdering is dus meestal niet nodig.

Onze tip? Wekelijkse contactlenzen zijn een goed alternatief voor dag- en maandlenzen: ze zijn goedkoper dan daglenzen en worden om de twee weken verwisseld. Per definitie kennen de contactlenzen dus een betere hygiëne.

Hoe vindt u de juiste weeklenzen?

Zoals bij alle contactlenzen hoort u eerst een professionele aanpassing te laten uitvoeren bij een opticien of oogarts. Inderdaad, ook bij weeklenzen. Die bepaalt de exacte waarden van de contactlens. Naast de juiste dioptrie wordt bijvoorbeeld de lensdiameter (DIA) en de basiskromming (BC) gemeten. Verder stelt de deskundige vast of u een speciaal soort contactlens nodig hebt, een torische of multifocale. Of hij stelt vast dat u bijvoorbeeld bij gevoelige ogen een andere draagperiode of misschien beter hydrogellenzen met silicone kiest. Pas als alle voorwaarden vervuld zijn, is de lens perfect voor uw behoeften en voorkomt u potentieel oogletsel. Een van onze ervaren partneropticiens ter plaatse helpt u graag om de voor u beste weeklenzen te vinden.

Mister Spex heeft een breed aanbod van weeklenzen

In het algemeen is het aanbod van weeklenzen niet zo divers als dat van daglenzen of maandlenzen. In onze onlineshop vindt u vele contactlensmodellen, voornamelijk van de fabrikant Johnson & Johnson. Bij normaal verminderd gezichtsvermogen kunt u voor de populaire bolvormige Acuvue Oasys weeklenzen van dit merk kiezen. Voor ogen met astigmatisme, de zogenaamde cilindrische afwijking, hebben we ook de juiste weeklenzen van Johnson & Johnson in het assortiment: de Acuvue Oasys voor astigmatisme en de Acuvue Oasys Advance. Hebt u last van ouderdomsbijziendheid? Dan zijn de Acuvue Oasys voor presbyopie de juiste weeklenzen voor u. Die geven hetzelfde effect als multifocale brillenglazen - zonder storende randen of overgangen.

Uw voordelen bij Mister Spex

Bij Mister Spex ontdekt u een breed aanbod van weeklenzen online. U profiteert tegelijk van onze uitgebreide service.

  • Zeer snelle levertijden

  • Goedkope weeklenzen waar u tot 40% op kunt besparen

  • Het verzenden van contactlenzen kost 3,99 euro, voor een bestelling vanaf 39 euro zijn er geen verzendkosten

  • Afstelling van contactlenzen bij onze partneropticiens

  • Gratis servicehotline als u vragen hebt

10%

Ons team van opticiens staat graag voor je klaar

Veelgestelde vragenVeelgestelde vragenContactContact0800 380 06770800 380 0677

Betalingsmethodes

VISA LogoPayPal LogoMastercard LogoiDeal LogoBetalen op Rekening Logo

Leveropties

DHL Logo

Om veilig te kunnen bestellen

Thuiswinkel