Brillen

Leesbrillen

lesebrillen
Heb je al een bril van ons? Meld je nu aan en zoek brillen in jouw maat.
Sorteren op
2.228 Resultaten

Leesbrillen voor een scherp zicht dichtbij

Tijdens het lezen van de krant, het bekijken van foto's op de mobiele telefoon of het lezen van de kleine lettertjes in een contract: mensen met ouderdomsverziendheid kunnen niet zonder een betrouwbare leesbril. Natuurlijk moet uw leesbril er niet alleen goed uitzien, maar vooral ook lekker en licht zitten.

Wat is ouderdomsverziendheid en vanaf wanneer heeft u een leesbril nodig?

Bijna iedereen krijgt met toenemende leeftijd last van ouderdomsverziendheid. Na verloop van tijd verhardt de lens van het oog en verliest zijn elasticiteit. Het aanpassingsvermogen van het visuele systeem neemt daardoor geleidelijk af. Het gevolg: u kunt dichtbij niet meer goed zien. Dit geleidelijke proces kan al op 30-jarige leeftijd beginnen. Maar veel mensen ontdekken de tekenen pas tussen de 35 en 40 jaar. U moet dan ineens de krant, een bijsluiter of een boek verder weg van uw gezicht houden om duidelijk te zien. Bijziende mensen zetten hun bril bril af om te kunnen lezen. Als de ouderdomsverziendheid nog niet zo ver gevorderd is, kan dit helpen. Maar op een bepaald moment heeft u er een speciale bril voor nodig.

Als u plotseling het gevoel heeft dat u voorwerpen in de buurt niet meer scherp kunt zien, kunt u het beste een oogarts of opticien raadplegen. Bij Mister Spex profiteert u van een netwerk van partneropticiens. Opticiens onderzoeken de ogen en bepalen de correctiewaarden.

Tipp: Als u niet steeds een leesbril wilt opzetten en afdoen – of, als u al een bril heeft, niet altijd wilt wisselen tussen verschillende brillen –, dan kunt u het beste kiezen voor een multifocale bril of voor multifocale contactlenzen.

Wat is belangrijk bij de aanschaf van een leesbril?

Als u uw correctiewaarden niet kent, laat dan een gratis oogmeting doen bij een van onze partneropticiens. Als u hoge correctiewaarden heeft, dan zijn monturen zonder rand of erg dunne monturen vaak ongeschikt, want glazen worden dikker naarmate de oogafwijking groter is. Hoekige monturen zijn geschikter voor ronde gezichten. Heeft u een ovaal gezicht, dan kunt u over het algemeen alle soorten brillen dragen. Hoe goed staan onze brillen u? Probeer de modellen direct op het scherm uit door ze online te passen. Deel de foto's via Facebook en vraag uw vrienden naar hun mening. In het Mister Spex assortiment vindt u talloze leesbrillen. Gratis verzending van brillen en zonnebrillen is bij Mister Spex bij de service inbegrepen (vanaf een bestelwaarde van 39 euro).

Materiaalkeuze: dat zijn de verschillen

  • Kunststof: Een brilmontuur van dit materiaal is comfortabel om te dragen. Kunststof is bovendien makkelijk schoon te maken. Ook op het gebied van design heeft u allerlei mogelijkheden: in één kleur, met een patroon of gewoon in het zwart.

  • Metaal: Een elegant metalen frame is meestal gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal. Het is robuust, duurzaam en roestvast.

  • Titanium: Brilmonturen van dit metaal combineren verschillende voordelen. Aan de ene kant is titanium roestbestendig en robuust, aan de andere kant is het extreem licht. De hoge stabiliteit van het materiaal maakt de productie van erg dunne, filigrane brilmonturen mogelijk.

  • Er zijn ook leesbrillen zonder frame. Met zo'n soort leesbril heeft u geen storende rand in het gezicht en geniet u van een onbelemmerd zicht. Bovendien valt het gewicht van het frame weg. Juist omdat ze zo licht zijn, zitten deze modellen erg lekker.

Deze voordelen heeft u bij Mister Spex

Koop uw leesbril bij Mister Spex, de nummer 1 online aanbieder van brillen en zonnebrillen. U vindt hier een grote selectie van leesbrillen van bekende merken zoals Ray-Ban, Esprit, BOSS ORANGE en de Mister Spex Collection. De verzending van brillen en zonnebrillen is gratis vanaf een bestelwaarde van 39 euro en u heeft bij ons allerlei voordelen:

  • Laat een oogmeting doen bij een van onze partneropticiens bij u in de buurt

  • Maak gebruik van ons 30-daagse recht op teruggave

  • Bezorging (vanaf 39 euro) en retournering zijn gratis

  • Virtueel passen voor een betere voorselectie

10%

Ons team van opticiens staat graag voor je klaar

Veelgestelde vragenVeelgestelde vragenContactContact0800 380 06770800 380 0677

Betalingsmethodes

VISA LogoPayPal LogoMastercard LogoiDeal LogoBetalen op Rekening Logo

Leveropties

DHL Logo

Om veilig te kunnen bestellen

Thuiswinkel