Brillen

Brillen voor ronde gezichten

Heb je al een bril van ons? Meld je nu aan en zoek brillen in jouw maat.
Sorteren op
5.605 Resultaten

Ga voor een voordelige pasvorm: brillen voor ronde gezichten

Kenmerkend voor een rond gezicht is de volle, vlakke gezichtsvorm, waarbij met name de zachte wangen opvallen. Het gezicht is ongeveer even hoog als breed. Een bril die past bij een rond gezicht heeft een contrasterend effect en brengt het gezicht meer in evenwicht. Een geslaagd samenspel tussen de vorm van de bril en het soort frame speelt daarbij een belangrijke rol.

Hoekige vorm als contrast voor ronde gezichten

Om af te leiden van de ronde vorm zijn met name frames met een hoekige vorm – bij voorkeur een rechthoekige vorm – geschikt, evenals smalle frames. Daarmee geeft u de ogen een opvallende omkadering en geeft u het ronde, vlakke uiterlijk een nieuw visueel referentiepunt. Het gezicht wordt als het ware horizontaal opgedeeld. De onderste helft van het gezicht wordt opnieuw verankerd op de lengteas en lijkt daardoor minder vlak en rond.

Ronde brillen zijn minder voordelig. Ze verdubbelen als het ware het effect van de cirkelvormige gelaatstrekken en benadrukken de ronde vorm dus onbedoeld. Brillen voor een rond gezicht zijn bij voorkeur iets breder. Idealiter beslaan de zijkanten van het frame de buitenkant van het gezicht. Het bovenste deel van het frame bedekt de wenkbrauwen liever niet. Ook met brillen die niet rechthoekig zijn maar waarbij de buitenste randen van het frame taps toelopen kan het gezicht langer lijken dan het is. Dan buitenkant van het frame vervangt dan als het ware de lijnen van het ovale of hartvormige gezicht. Op deze manier lijkt een rond gezicht iets langer.

Welk frame is geschikt voor een rond gezicht?

Van de drie soorten frames – zonder rand, volledige rand of halve rand – rekt het frame dat van onder open is het gezicht over het algemeen het meeste uit. Bij brillen voor ronde gezichten kan het frame het beste vrij sierlijk zijn, want te dikke frames benadrukken de vlakke uitstraling van het gezicht. Brillen met volledige rand zijn erg stijlvol, maar kunnen het beste alleen worden gedragen als de glazen vrij smal zijn.

Brillen voor ronde gezichten vinden met de service van Mister Spex

Het online passen helpt u bij het vinden van een bril die past bij de vorm van uw gezicht. Browse ontspannen door onze grote selectie van meer dan 3.000 modellen van bekende merken, zoals Ray-BanAdidasDieselHumphrey's en Marc O'Polo. Met een foto of webcam kunt u meteen achter uw scherm of iPad bepalen of de gekozen modellen passen bij uw gezicht. Tot vier modellen kunt u ook thuis passen. Binnen tien dagen mag u de brillen zonder verzendkosten naar ons terugsturen.

Meer voordelen bij Mister Spex:

  • Bij brillen op sterkte zijn superontspiegelde kwaliteitsglazen met hardingslaag en uv-filter al inbegrepen bij de aangegeven prijs van het montuur.

  • Het inslijpen van de glazen gebeurt door gekwalificeerde opticiens in het topatelier in Berlijn.

  • Het afstellen van de bril kan bij een van de partneropticiens van Mister Spex bij u in de buurt. Ook een gratis oogmeting kunt u daar laten uitvoeren.

  • Bestellen is gratis vanaf 39 euro!

  • Na de bestelling heeft u 30 dagen het recht op teruggave.

10%

Ons team van opticiens staat graag voor je klaar

Veelgestelde vragenVeelgestelde vragenContactContact0800 380 06770800 380 0677

Betalingsmethodes

VISA LogoPayPal LogoMastercard LogoiDeal LogoBetalen op Rekening Logo

Leveropties

DHL Logo

Om veilig te kunnen bestellen

Thuiswinkel