Terug naar het overzicht

Zo vindt u een zonnebril die past bij uw gezicht

Zonnebrillen zijn verkrijgbaar in talloze vormen, kleuren en stijlen. De keuze voor een nieuw model kan dan ook behoorlijk ingewikkeld zijn. Naast uw smaak en voorkeuren kunnen bepaalde factoren u helpen bij het maken van een keuze. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om rekening te houden met de vorm van uw gezicht: bepaalde zonnebrillen staan u simpelweg beter dan andere.

Welke zonnebril past bij uw gezichtsvorm?

Ieder gezicht is uniek. Ondanks dat, zijn gezichten in te delen in de volgende vier basisvormen:

  • Rechthoekig

  • Rond

  • Hartvormig

  • Ovaal

Om te bepalen welke zonnebril bijzonder goed bij u past, moet u alllereerst bepalen welke gezichtsvorm u heeft. U kunt vervolgens de volgende vuistregel in gedachten houden: de zonnebril staat harmonisch als ze in contrast is met uw gelaatstrekken. Wat dat precies inhoudt en welke modellen dus goed bij u passen, leest u in de volgende secties.

Tip: Ga om te bepalen welke gezichtsvorm u heeft voor een spiegel staan en teken uw gelaatstrekken met een lippenstift na op de spiegel.

Tip: Natuurlijk speelt smaak de belangrijkste rol bij het kopen van een nieuwe zonnebril. Ons overzicht is bedoeld als praktische handleiding die de keuze kan vergemakkelijken.

De passende zonnebril: verdere tips

Uitzonderingen bevestigen de regel en dat is voor zonnebrillen niet anders.

  • Denk eraan dat een zonnebril niet alleen een modisch accessoire maar ook een belangrijke zonbeschermer is. Het model moet bij uw gezicht passen maar moet ook voldoen aan verschillende uv-beschermingsrichtlijnen. Dat houdt in dat het frame bij voorkeur net zo breed is als uw gezicht in het gebied van de slapen, zodat lichtreflecties van de zijkant niet kunnen binnendringen. Bovendien is het belangrijk dat het frame uw ogen volledig bedekt of zelfs wat hoger is. Zonlicht kan op die manier niet van boven achter de zonnebril schijnen.

  • Bedenk welke indruk u met de zonnebril wilt maken. Voor een opvallende look mag de zonnebril groter en extravaganter zijn. Excentrieke designelementen zoals versierde beugels zijn echte eyecatchers.

Zonnebrillen expert

Dit vindt u mogelijk ook interessant

10%

Ons team van opticiens staat graag voor je klaar

Veelgestelde vragenVeelgestelde vragenContactContact0800 380 06770800 380 0677

Betalingsmethodes

VISA LogoPayPal LogoMastercard LogoiDeal LogoBetalen op Rekening Logo

Leveropties

DHL Logo

Om veilig te kunnen bestellen

Thuiswinkel