Verdere onderwerpen

De juiste montuurbreedte

De juiste breedte speelt een belangrijke esthetische rol bij de aanschaf van een bril. De bril waarop uw keuze valt, is bij voorkeur niet te smal en niet te wijd. Een te kleine bril is bovendien erg oncomfortabel en kan drukplekken veroorzaken.

Hoe vind ik de juiste montuurbreedte?

Als u al een bril heeft die qua vorm lijkt op de bril waarop uw oog gevallen is (bv. rechthoekig), kunt u die bril als uitgangspunt gebruiken. Meet daarvoor met een liniaal aan de bovenkant van het frame de afstand van de ene kant naar de andere. Onze filter 'montuurbreedte bepalen' helpt u bij het vinden van modellen die overeenkomen met de breedte van uw huidige bril.

Let op: Niet alle modellen zijn in iedere grootte verkrijgbaar. Dit is geen probleem want uw favoriet mag tot ±2 mm van uw huidige bril afwijken. Onze filter neemt daarom ook alle brillen mee die tot 2 mm kleiner of groter zijn dan de door u opgegeven breedte. Bij zonnebrillen is de marge nog groter want zonnebrillen worden in de regel wat groter gedragen.

Als u momenteel een rechthoekige bril met een breedte van 138 mm draagt, kunt u ervan uitgaan dat alle rechthoekige brillen met een breedte van 136-140 mm u ook goed passen.

Staat de montuurbreedte vermeld op mijn bril?

Helaas niet. In tegenstelling tot schoenen en schoenmaten, is de montuurbreedte nooit op de bril zelf afgedrukt. De montuurbreedte moet met een liniaal worden opgemeten. Op de brillen van veel producenten zijn echter wel drie andere afmetingen in mm af te lezen, bijvoorbeeld: 55 □ 18 145 (glasbreedte □ neusbrug-breedte beugellengte). Deze afmetingen vindt u bij Mister Spex in het onderste gedeelte van de productpagina's.

Passen bredere of smallere brillen ook?

De volgende modellen kunnen passen, ondanks het feit dat ze breder zijn dan uw huidige bril:

  • Cateye- en pilotenbrillen: door hun vorm zijn ze meestal breder dan de daadwerkelijke beugelafstand.

  • Zonnebrillen: moeten een breder montuur hebben om uw ogen optimaal tegen uv-stralen te kunnen beschermen.

De volgende modellen kunnen passen, ondanks het feit dat ze smaller zijn dan uw huidige bril:

  • Frames met flexibele, dunne beugels: drukken niet of nauwelijks tegen de slapen.

  • Transparante brillen of brillen zonder rand: zien er vanwege hun subtiele design ook in het klein mooi uit.

Tip: Bij onze partneropticiens kunt u uw nieuwe bril of zonnebril op sterkte kosteloos aanpassen. Op die manier wordt een optimaal draagcomfort gegarandeerd.

Shop brillen

Shop zonnebrillen

10%

Ons team van opticiens staat graag voor je klaar

Veelgestelde vragenVeelgestelde vragenContactContact0800 380 06770800 380 0677

Betalingsmethodes

VISA LogoPayPal LogoMastercard LogoiDeal LogoBetalen op Rekening Logo

Leveropties

DHL Logo

Om veilig te kunnen bestellen

Thuiswinkel