Sfeer(S/SPH)

De sterkte, ook wel aangeduid als sfeer, geeft de afwijking van het oog aan. De waarden worden aangeduid in dioptrieën. Op uw voorschrift wordt het doorgaans aangeduid met de afkorting ‘S’ of ‘SPH’. Verziendheid wordt aangeduid met het ‘plus (+)’ symbool en dit zal voor het getal staan. Bijziendheid wordt aangeduid met het ‘min (-)’ symbool. Bij het invullen moet u goed opletten dat u het juiste symbool gebruikt. Als er geen plus of min symbool op uw voorschrift staat aangegeven, kunt u er doorgaans vanuit gaan dat het bijziendheid betreft en dus een min (-) moet zijn.

Cilinder (CIL) - Alleen van toepassing bij astigmatisme.

De waarde voor de cilinder wordt alleen toegepast in het geval van astigmatisme - dit wordt veroorzaakt door een kleine vervorming van de oogbol. Deze waarde wordt op uw huidige voorschrift afgekort als CIL. Controleer goed of u de juiste waarde heeft ingevuld wanneer u uw bestelling plaatst. Als er geen plus of minus is aangeduid voor de cilindersterkte dan is het doorgaans een positieve waarde (+).

As (A / ACH) - Alleen van toepassing bij astigmatisme.

De waarde van uw as wordt aangegeven in graden en geeft weer hoe het glas in het montuur wordt gepositioneerd om het astigmatisme te corrigeren. De waarde van de as zorgt ervoor dat uw glazen op perfecte hoogte met uw ogen komen. Deze waarde wordt op uw huidige voorschrift afgekort als AS, A of X. De waarde ligt altijd tussen de 0° en 180°.

Additie (ADD) – Alleen toepasbaar voor multifocale lenzen

Als de additie waarde staat aangegeven op uw voorschrift dan betekent dit dat u een multifocale bril nodig heeft. Deze waarde wordt op uw huidige voorschrift afgekort als ADD. De waarde is gelijk voor beide ogen, daarom staat er meestal maar één waarde voor uw beide ogen weergegeven. Ook voor leesbrillen wordt de ADD waarde weergegeven.

Pupilafstand

De pupilafstand meet de afstand tussen uw pupil en uw neus. Het wordt gemeten vanaf het midden van uw pupil naar het midden van uw neus en wordt altijd aangegeven in millimeters. Doorgaans kunt u uw pupil afstand vinden op uw voorschrift afgekort als PD. Voor beide ogen wordt de PD afzonderlijk weergegeven. De waarde ligt in het algemeen tussen de 25 en 38 mm.

In sommige gevallen wordt de waarde als één getal weergegeven tussen de 50 en 76 mm. Bij het bestellen van uw bril, kunt u de totale waarde door twee delen en het resulterende getal voor beide ogen toepassen (bijv. als de PD waarde 60 mm is, dan moet voor beide ogen 30 mm ingevuld worden).

Maakt u zich geen zorgen als u uw pupilafstand niet weet. U kunt onze handleiding gebruiken om uw PD te vinden of u kunt het veld met PD waarde leeg laten. Onze opticiens nemen dan per e-mail contact met u op zodra u uw bestelling heeft geplaatst.

Heeft nog verdere vragen met betrekking tot uw voorschrift of PD? Onze opticiens helpen u graag: 
Bel gratis onze klantenservice
0800 380 06 77
Ma-vrij. 9:00 - 18:00.


* Totaal van de reguliere shop prijs voor brilmontuur en de aanbevolen verkoopprijs (AVP) voor twee superontspiegelde Starvision enkelvoudige kunststof glazen (brekingsindex 1,5) incl. hard-coating verkrijgbaar op sterkte (Sph). + 6.0 / -6.0 dpt; Cil. + 2.0 / -2.0 dpt.

** Bij elk montuur zijn al superontspiegelde enkelvoudige kunststof glazen (brekingsindex 1,5) incl. hard-coating verkrijgbaar op sterkte (Sph). + 6.0 / -6.0 dpt; Cil. + 2.0 / -2.0 dpt bij de prijs inbegrepen.

De doorgestreepte prijs zonder AVP is de standaard verkoopprijs van Mister Spex.

Ons team van opticiens staat graag voor je klaar

Veelgestelde vragenVeelgestelde vragenContactContact0800 380 06770800 380 0677

Betalingsmethodes

VISA LogoPayPal LogoMastercard LogoiDeal LogoBetalen op Rekening Logo

Leveropties

DHL Logo

Om veilig te kunnen bestellen

Thuiswinkel