Verdere onderwerpen

Welke correctiewaarden heb ik nodig bij de aanschaf van een bril?

Om uw bril op passende sterkte voor u te kunnen vervaardigen, hebben we uw huidige correctiewaarden nodig. Deze vindt u op uw voorschrift en moeten voor het linker en rechter oog apart worden weergegeven. Het is belangrijk dat uw waarden niet ouder zijn dan 2 jaar want uw sterkte kan in die periode veranderen.

Zo leest u uw voorschrift:

Sfeer (S/SPH): De sfeer geeft de sterkte van de lens weer. Voor de waarde staat een plusteken als u verziend bent en een minteken als u kortzichtig bent. Hou bij het plaatsen van uw bestelling alstublieft rekening met het teken. Als er geen teken voor de waarde staat, is er in de regel sprake van een plusteken.

Pupilafstand (PD): De pupilafstand geeft de afstand weer tussen de middelpunten van uw pupillen en het midden van uw neusbrug. De PD wordt over het algemeen voor het linker en rechter oog apart aangegeven en ligt meestal tussen de 25 en 38 mm. Soms zijn beide waarden geintegreerd in één waarde, die ligt tussen 50 en 76 mm. Bij uw bestelling geeft u in dat geval de helft van de waarde op voor respectievelijk het linker en het rechter oog (bij een waarde van 60 mm dus 30 mm voor het rechter oog en 30 mm voor het linker oog).

Cilinder (C/CYL)Alleen relevant als er sprake is van hoornvliesverkromming: De cilinder geeft de hoogte van de hoornvliesverkromming weer.

As (AS/A/X)Alleen relevant als er sprake is van hoornvliesverkromming: De as wordt weergegeven in graden en geeft de uitlijning weer van de benodigde cilinder ter correctie van uw hoornvliesverkromming. Ze is noodzakelijk om uw contactlenzen exact te kunnen uitlijnen. De aswaarde ligt altijd tussen 0° en 180°.

Additie (ADD)Alleen relevant bij multifocale contactlenzen: De additie geeft de sterke van uw contactlenzen weer, die bovenop uw verziendheidscorrectie nodig is om ook van dichtbij scherp te kunnen zien, bijvoorbeeld tijdens het lezen. Deze waarde is altijd positief en meestal gelijk voor beide ogen. Daarom wordt hij vaak maar één keer weergegeven.

U heeft nog geen voorschrift en kent uw correctiewaarden niet? Laat uw huidige waarden dan bepalen door een Mister Spex partneropticien.

Tip bij multifocale brillen: Hou er alstublieft rekening mee dat de waarden van uw multifocale bril verschillen per montuur. Het is daarom erg belangrijk dat de centreringswaarden direct met het montuur op worden bepaald. We raden u aan voor aanschaf van een bril de potentiële modellen 10 dagen lang gratis te passen Het model waarop uw keuze valt, neemt u vervolgens mee naar een partneropticien waar uw correctie- en centreringswaarden gratis worden bepaald.

Tip bij contactlenzen: Het is helaas niet mogelijk de correctiewaarden van uw bril één-op-één te vertalen naar contactlenzen. Dat heeft ermee te maken dat contactlenzen zich direct op het hoornvlies bevinden en brillenglazen een bepaalde afstand tot het oog hebben. Om die reden moeten contactlenzen altijd door een opticien individueel worden afgestemd op uw ogen.

Brillen
10%

Ons team van opticiens staat graag voor je klaar

Veelgestelde vragenVeelgestelde vragenContactContact0800 380 06770800 380 0677

Betalingsmethodes

VISA LogoPayPal LogoMastercard LogoiDeal LogoBetalen op Rekening Logo

Leveropties

DHL Logo

Om veilig te kunnen bestellen

Thuiswinkel