Verdere onderwerpen

Betaling & tegoedbonnen

Betalen op rekening

Als u betaalt op rekening gaat deze binnen 10 dagen na ontvangst van de bestelling van kracht.

Binnen Nederland en België werkt Mister Spex samen met de financiële dienstverlener Riverty GmbH, die op het eind van het bestelproces beslist of "kopen op rekening" een mogelijke betaalmethode is. Deze beslissing wordt door Riverty zelfstandig getroffen en Riverty is er volledig verantwoordelijk voor. De afweging is gebaseerd op interne Riverty-criteria waarmee Mister Spex niet bekend is. Als gevolg daarvan is het mogelijk dat "kopen op rekening" niet beschikbaar is voor individuele klanten.

1. Voorwaarden:

 • U heeft max. vier brillen/zonnebrillen uitgekozen

 • Uw bezorgadres bevindt zich in Nederland of België

 • Uw bezorgadres en factuuradres komen overeen

 • U staat bij de gemeente ingeschreven op het factuuradres

Mocht deze betaalmethode u tijdens het bestelproces niet als optie worden aangeboden, kan Mister Spex daar helaas niks aan veranderen. Deze weergave is namelijk gebaseerd op een individuele kredietcontrole. Kies in dat geval alstublieft voor een andere betaalmethode.

2. Opmerking bij het bestellen van brillen op proef:

Als u kopen op rekening als betaalmethode heeft gekozen en brillen heeft besteld om te passen, sturen wij u de rekening per e-mail 10 dagen nadat u de producten heeft ontvangen. Vanaf dat moment heeft u 10 dagen de tijd de rekening te betalen. Uw 30-daagse 'niet goed geld terug'-garantie treedt in werking op het moment dat u de rekening ontvangt. Als u uw bestelling binnen deze termijn retourneert, annuleren wij de rekening en storten wij het aankoopbedrag terug op uw rekening (indien u al betaald had). Dit is ook van toepassing bij de andere betaalmethoden die u bij bestellen op proef kunt kiezen (iDEAL, PayPal, creditcard).

Betalen met tegoedbon

Als u krediet in uw account heeft, kunt u middels deze methode betalen. Uw krediet zal automatisch worden weergegeven in uw mandje. Als u uw krediet niet tijdens deze aankoop wilt gebruiken, dan kunt u het krediet uit uw mandje verwijderen. De code van een cadeaubon kunt u tijdens de checkout in het kortingscodeveld invoeren.

1. Voorwaarden voor tegoedbonnen:

 • Afhankelijk van de specificatie pas geldig bij een minimaal besteed bedrag

 • Afhankelijk van de specificatie beperkt geldig

 • Afhankelijk van de specificatie eventueel beperkt tot bepaalde productcategorieën

 • Niet te combineren met andere Mister Spex acties

 • Niet te combineren met andere tegoedbonnen (slechts één tegoedbon per bestelling)

 • Niet contant uit te betalen

2. Tips bij retournering, minimale bestelwaarde en minimaal te besteden bedrag:

Hou er alstublieft rekening mee dat verzilverde tegoedbonnen, met name procentuele kortingen, in het geval van een eventuele gedeeltelijke of volledige retournering niet vergoed of uitbetaald worden. Als de oorspronkelijke tegoedbon een mimimale bestelwaarde had, wordt deze waarde gelijkgesteld aan een minimaal te besteden bedrag. Dat houdt in dat als de minimale bestelwaarde door een gedeeltelijke retournering wordt onderschreden, de tegoedbon zijn geldigheid verliest en het oorspronkelijke aankoopbedrag betaald moet worden.

Betalen met PayPal

Als u kiest voor betalen met PayPal, wordt u tijdens de bestelling direct verder geleid naar PayPal. Als u al PayPal klant bent, kunt u zich eenvoudig aanmelden met uw gebruiksgegevens en betalen. Bent u nog geen klant, dan kunt u zich aanmelden als gast of een nieuw account aanmaken. Dankzij de PayPal kopersbescherming betaalt u geheel veilig. Mocht iets niet lukken, krijgt u namelijk gewoon uw geld terug.

Uw PayPal acount wordt op de dag van de bestelling belast. Uw voordeel: Het bestelproces wordt versneld en de bestelde (op voorraad zijnde) producten worden vaak nog diezelfde dag verstuurd.

Voor de bijzondere voorwaarden betreffende het verzenden van pasexemplaren zie § 11.8 c) van onze Algemene Voorwaarden.

Betalen met creditcard

De volgende creditcards worden geaccepteerd: VISA, MasterCard en Maestro.

Als u per creditcard betaalt, wordt u tijdens het bestelproces gevraagd uw creditcardgegevens te noteren. Uw gegevens worden uiteraard conform het SSL protocol versleuteld naar ons verstuurd. Daarna wordt uw creditcard meteen belast en wordt uw bestelling door ons verwerkt.

Om u te beschermen tegen creditcardfraude, controleren we uw gegevens als u bij ons bestelt (c.q.). In dat geval ontvangt u van onze klantenservice een e-mail met de opdrachtbevestiging (wat vertraagd). Het verdere verloop wordt in die betreffende e-mail beschreven.

Opmerking bij een bestelling van brillen op proef:

Als u brillen bestelt om in alle rust thuis te kunnen passen, reserveren wij het totaalbedrag als borg op uw creditcard. Vanaf het moment dat wij de brillen retour hebben ontvangen van u, duurt het over het algemeen 1-3 werkdagen totdat de reservering weer wordt opgeheven. Uw creditcard wordt alleen dan echt belast, als de brillen niet binnen 10 dagen geretourneerd worden of als u ons een opdracht tot verglazing geeft.

Betalen met iDeal

Wanneer u betaalt met iDeal, betaalt u met internetbankieren bij uw bank. Deelnemende banken zijn ABN AMRO, ASN Bank, ING, Knab, Rabobank, RegioBank, SNS Bank, Triodos Bank en Van Lanschot. iDeal is net zo veilig als internetbankieren.

Ik heb geen bestellingsbevestiging ontvangen.Is mijn bestelling bevestigd?

Nadat u succesvol uw bestelling heeft afgerond ontvangt u per e-mail een bevestiging (op het door u opgegeven e-mailadres) van Mister Spex. Uw bestelling is pas compleet en succesvol wanneer u een bevestigings e-mail heeft ontvangen.

Mocht u geen bevestigings e-mail in uw inbox hebben ontvangen, dan kan deze ook in uw spam-folder terecht zijn gekomen.

Indien andere e-mails van Mister Spex ook moeilijk, of geheel niet, ontvangen worden kunt u contact opnemen met onze klantenservice.

Zorgvergoeding

Hoe kan ik mijn bril op sterkte declareren?

 1. Bestel uw bril op sterkte bij Mister Spex

 2. Dien de factuur samen met uw brilvoorschrift bij uw zorgverzekeraar in

 3. Ontvang uw vergoeding

Een bril op sterkte van Mister Spex kunt u in de meeste gevallen zelf bij uw zorgverzekering claimen. Met uw bril ontvangt u een factuur die u samen met uw brilvoorschrift bij uw zorgverzekeraar moet indienen. De vergoeding die u kunt ontvangen is afhankelijk van uw polis. Wij raden u aan om contact op te nemen met uw zorgverzekering voor meer informatie over het bedrag dat u wordt vergoed.

10%

Ons team van opticiens staat graag voor je klaar

Veelgestelde vragenVeelgestelde vragenContactContact0800 380 06770800 380 0677

Betalingsmethodes

VISA LogoPayPal LogoMastercard LogoiDeal LogoBetalen op Rekening Logo

Leveropties

DHL Logo

Om veilig te kunnen bestellen

Thuiswinkel