Verdere onderwerpen

Welke waarden heb ik nodig bij de aanschaf van contactlenzen?

Om contactlenzen te kunnen bestellen, hebben we uw meest recente correctiewaarden nodig. U treft deze aan op uw lenzen voorschrift of op een oude verpakking. Het is belangrijk dat uw waarden niet ouder zijn dan een jaar, want uw sterkte kan in die periode veranderen.

Zo leest u uw lenzenpas:

Sfeer (S/SPH): De sfeer geeft de sterkte van de lens weer. Voor de waarde staat een plusteken als u verziend bent en een minteken als u kortzichtig bent. Hou bij het plaatsen van uw bestelling alstublieft rekening met het teken. Als er geen teken voor de waarde staat, is er in de regel sprake van een plusteken.

Radius (BCR): De radius geeft aan hoe sterk de lens gekromd is. Over het algemeen hebben contactlenzen een radius tussen de 8,3 en 9,0 mm.

Diameter (DIA): De DIA-waarde geeft de diameter in millimeters van een contactlens weer.

Cilinder (C/CYL)Alleen relevant als er sprake is van hoornvliesverkromming: De cilinder geeft de hoogte van de hoornvliesverkromming weer.

As (AS/A/X)Alleen relevant als er sprake is van hoornvliesverkromming: De as wordt weergegeven in graden en geeft de uitlijning weer van de benodigde cilinder ter correctie van uw hoornvliesverkromming. Ze is noodzakelijk om uw contactlenzen exact te kunnen uitlijnen. De aswaarde ligt altijd tussen 0° en 180°.

Additie (ADD)Alleen relevant bij multifocale contactlenzenn: De additie geeft de sterke van uw contactlenzen weer, die bovenop uw verziendheidscorrectie nodig is om ook van dichtbij scherp te kunnen zien, bijvoorbeeld tijdens het lezen. Deze waarde is altijd positief en meestal gelijk voor beide ogen. Daarom wordt hij vaak maar één keer weergegeven.

Zu den Kontaktlinsen
10%

Ons team van opticiens staat graag voor je klaar

Veelgestelde vragenVeelgestelde vragenContactContact0800 380 06770800 380 0677

Betalingsmethodes

VISA LogoPayPal LogoMastercard LogoiDeal LogoBetalen op Rekening Logo

Leveropties

DHL Logo

Om veilig te kunnen bestellen

Thuiswinkel