Droge ogen en contactlenzen

Steeds meer mensen hebben last van droge, geïrriteerde en/of rode ogen. Gelukkig mag u ook met gevoelige ogen contactlenzen dragen. De nieuwste generatie contactlenzen (silicone hydrogel lenzen of lenzen met een hyaluronlaag) hebben een hoge zuurstofdoorlaatbaarheid en voorkomen dat er teveel vocht wordt onttrokken aan het oog. Heeft u gevoelige ogen en wilt u graag contactlenzen dragen, neem dan contact op met uw opticien of oogarts. Door het passen en proef dragen van lenzen, kan snel én onder deskundige begeleiding worden ontdekt hoe uw ogen erop reageren. Voelen uw ogen na het dragen van de lenzen nog droger en geïrriteerder aan, gaat uw opticien of oogarts samen met u op zoek naar een passende oplossing. Hieronder leest u meer over het dragen van "contactlenzen met droge ogen."Inhoud1. Hoe ontstaan droge ogen?

Er zijn allerlei factoren die droge ogen veroorzaken. Zo spelen langdurige computerarbeid, lage luchtvochtigheid, tocht, airconditioning, medicijngebruik, vochtgebrek en het te lange dragen van lenzen een rol. Ook slechte reiniging of het dragen van de verkeerde lenzen kunnen resulteren in droge ogen.


Droge ogen ontstaan als er sprake is van een probleem in de vochthuishouding van de ogen. Contactlenzen drijven normaal gesproken op de traanlaag die het hoornvlies en de iris bedekt. Produceert het oog onvoldoende traanvocht dan kan de traanlaag het oog niet meer optimaal beschermen en vochtig houden. De ogen raken daardoor geïrriteerd. Draagt u daarbovenop contactlenzen die onvoldoende bij u passen en/of reinigt u ze met kwalitatief mindere producten, dan worden uw ogen nóg droger. De lenzen vervullen in dat geval de rol van een spons en onttrekken nog meer vocht aan het oog.


2. Wat zijn symptomen van droge ogen?

Droge ogen zijn vaak rood, ze branden of jeuken en voelen moe aan. Het draagcomfort van de contactlenzen is daardoor allesbehalve optimaal. Deze ongemakken worden veroorzaakt door delen van het oog die niet door de traanlaag worden bedekt en daardoor onvoldoende vocht ontvangen.


3. Hoe kunnen droge ogen worden voorkomen?

Heeft u last van droge ogen, neem dan contact op met uw opticien of oogarts voordat u contactlenzen aanschaft. Veroorzaken uw huidige contactlenzen droge ogen, dan kan dat onder andere komen doordat u de verkeerde lenzen draagt of u uw lenzen niet goed/onvoldoende reinigt. Ook hormonale veranderingen kunnen resulteren in droge ogen. In dat geval kan het zijn dat lenzen die altijd comfortabel zaten opeens droge, geïrriteerde ogen veroorzaken.


Heeft u last van bovenstaande symptomen, negeer ze dan vooral niet. Doet u dit wel, riskeert u dat u een volledige intolerantie ten opzichte van contactlenzen ontwikkelt. Druppelen biedt weliswaar even uitkomst maar niet alle vloeistoffen zijn even geschikt voor u. Draagt u zachte lenzen, kies dan voor een vloeistof met een hoge zuurstofdoorlaatbaarheid. Contactlenzen met een silicone hydrogel basis laten veel zuurstof door en zijn bijzonder geschikt voor mensen met droge ogen. In vergelijking met hydrogel contactlenzen hebben ze 20% minder water nodig waardoor minder vocht wordt onttrokken aan de ogen.


4. 10 tips om droge ogen bij contactlenzen te voorkomen


1. Win advies in bij een opticien en pas de contactlenzen aan
2. Draag de lenzen nooit langer dan de opgegeven houdbaarheid
3. Laat uw correctiewaarden regelmatig (opnieuw) bepalen
4. Lenzen met hyaluronzuur en silicone hydrogel lenzen zijn bijzonder geschikt
5. Drink voldoende water
6. Knipper regelmatig met uw ogen om het traanvocht goed te verdelen
7. Vermijd droge kamerlucht (bv. verwarming) en tocht
8. Overschrijd de opgegeven draagduur van de lenzen niet
9. Geef uw ogen af en toe een dag rust door bijvoorbeeld een bril te dragen
10. Reinig de lenzen op de voorgeschreven manierDit vindt u mogelijk ook interessant:


> Contactlenzen klachten

> Contactlenzen & allergieën

> Verzorging van contactlenzen

> Controle van contactlenzen


Was deze informatie nuttig voor u?


Vragen?

Onze opticiens staan u graag te woord

Neem contact met ons op via:
service@misterspex.nl
Of bel gratis naar:

0800 380 06 77

Mister Spex nieuwsbrief

Altijd over aanbiedingen & trends
geïnformeerd zijn. Aanmelden en een 10% voucher ontvangen.

Veilig Winkelen & Betalen

Betaal via een versleutelde verbinding veilig met uw favoriete betalingsmethode.

Veilig Winkelen & Betaleng

Gratis verzending va. 39 €

Wij bezorgen gratis va. 39 € naar Nederland en België met DHL

Ontdek meer van Mister Spex

Exclusieve events, laatste trends en persoonlijk advies.


* Totaal van de reguliere shop prijs voor brilmontuur en de aanbevolen verkoopprijs (AVP) voor twee superontspiegelde Starvision enkelvoudige kunststof glazen (brekingsindex 1,5) incl. hard-coating verkrijgbaar op sterkte (Sph). + 6.0 / -6.0 dpt; Cil. + 2.0 / -2.0 dpt.

** Bij elk montuur zijn al superontspiegelde enkelvoudige kunststof glazen (brekingsindex 1,5) incl. hard-coating verkrijgbaar op sterkte (Sph). + 6.0 / -6.0 dpt; Cil. + 2.0 / -2.0 dpt bij de prijs inbegrepen.

De doorgestreepte prijs zonder AVP is de standaard verkoopprijs van Mister Spex.

Ons team van opticiens staat graag voor je klaar

Veelgestelde vragenVeelgestelde vragenContactContact0800 380 06770800 380 0677

Betalingsmethodes

VISA LogoPayPal LogoMastercard LogoiDeal LogoBetalen op Rekening Logo

Leveropties

DHL Logo

Om veilig te kunnen bestellen

Thuiswinkel