Zo vindt u een zonnebril die past bij uw gezicht

Zonnebrillen zijn verkrijgbaar in talloze vormen, kleuren en stijlen. De keuze voor een nieuw model kan dan ook behoorlijk ingewikkeld zijn. Naast uw smaak en voorkeuren kunnen bepaalde factoren u helpen bij het maken van een keuze. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om rekening te houden met de vorm van uw gezicht: bepaalde zonnebrillen staan u simpelweg beter dan andere.

sonnenbrillen zur gesichtsform

Welke zonnebril past bij uw gezichtsvorm?

Ieder gezicht is uniek. Ondanks dat, zijn gezichten in te delen in de volgende vier basisvormen:


- Rechthoekig

- Rond

- Hartvormig

- Ovaal


Om te bepalen welke zonnebril bijzonder goed bij u past, moet u alllereerst bepalen welke gezichtsvorm u heeft. U kunt vervolgens de volgende vuistregel in gedachten houden: de zonnebril staat harmonisch als ze in contrast is met uw gelaatstrekken. Wat dat precies inhoudt en welke modellen dus goed bij u passen, leest u in de volgende secties.


Tip: Ga om te bepalen welke gezichtsvorm u heeft voor een spiegel staan en teken uw gelaatstrekken met een lippenstift na op de spiegel.


Inhoud


ovales Gesicht

Zonnebrillen voor ovale gezichten

Ovale gezichten ogen bijzonder harmonisch omdat ze erg in proportie zijn. Het voorhoofd en de kin zijn meestal iets smaller, de wangen zijn iets opvallender. Als u een ovaal gezicht heeft, dan heeft u geluk want bijna ieder type zonnebril staat u goed. Bij uw keuze speelt de vraag wat u wilt uitstralen de belangrijkste rol. Rechthoekige glazen creëren markante contouren, ronde glazen zachte. Let er echter op dat erg smalle frames uw gezicht optisch uitrekken en uw gezicht daardoor erg lang kan lijken.


Zonnebrillen voor ronde gezichten

De gelaatstrekken van mensen met een rond gezicht zijn niet heel sterk gedefinieerd, waardoor ze bijzonder zacht lijken. Voorhoofd en wangen zijn ongeveer even breed, de kin is rond. Met rechthoekige zonnebrillen en vierkante zonnebrillen brengt u meer contour aan in het gezicht en rekt u het optisch wat uit. Modellen met smalle frames versterken dit effect. Vlindervormen en asymmetrische vormen, die van onder smaller zijn, leiden eveneens af van de zachte gelaatstrekken. Ronde en kleine frames onderstrepen ze juist meer.


herzförmiges Gesicht

Zonnebrillen voor hartvormige gezichten

Typisch voor hartvormige gezichten zijn een breed voorhoofd, opvallende wangen en een smalle, puntige kin. Zonnebrillen die het voorhoofd en de kin in evenwicht brengen, hebben de voorkeur. Ze laten de kin zachter lijken zonder het bredere voorhoofd te benadrukken. Ronde frames en pilootvormen zijn daarvoor erg geschikt.


Zonnebrillen voor rechthoekige gezichten

Bij rechthoekige gezichten zijn voorhoofd, wangen en jukbeenderen ongeveer even breed. Om de markante uitstraling van deze gezichten wat te verzachten, zijn ronde zonnebrillen en pilootvormen erg geschikt. Ook vlindervormen en cat-eye frames zijn een goede keuze. Rechthoekige zonnebrillen daarentegen onderstrepen de gelaatstrekken en verlenen het gezicht een iets strengere uitstraling.

Eckige Gesichter

Tip: Natuurlijk speelt smaak de belangrijkste rol bij het kopen van een nieuwe zonnebril. Ons overzicht is bedoeld als praktische handleiding die de keuze kan vergemakkelijken.


De passende zonnebril: verdere tips

Uitzonderingen bevestigen de regel en dat is voor zonnebrillen niet anders.

  • Denk eraan dat een zonnebril niet alleen een modisch accessoire maar ook een belangrijke zonbeschermer is. Het model moet bij uw gezicht passen maar moet ook voldoen aan verschillende uv-beschermingsrichtlijnen. Dat houdt in dat het frame bij voorkeur net zo breed is als uw gezicht in het gebied van de slapen, zodat lichtreflecties van de zijkant niet kunnen binnendringen. Bovendien is het belangrijk dat het frame uw ogen volledig bedekt of zelfs wat hoger is. Zonlicht kan op die manier niet van boven achter de zonnebril schijnen.

  • Bedenk welke indruk u met de zonnebril wilt maken. Voor een opvallende look mag de zonnebril groter en extravaganter zijn. Excentrieke designelementen zoals versierde beugels zijn echte eyecatchers.

Dit vindt u mogelijk ook interessant:

> Kleur & stijl: een passend frame voor uw gezicht
> Glaskeuze: een passende glaskeuze en tint
> Materiaal: materiaal dat aansluit bij uw behoeftes

Zonnebrillen

Zonnebrillen

Struin door onze veelzijdige shop

Naar de zonnebrillen

Was deze informatie nuttig voor u?


Vragen?

Onze opticiens staan u graag te woord

Neem contact met ons op via:
service@misterspex.nl
Of bel gratis naar:

0800 380 06 77

Mister Spex nieuwsbrief

Altijd over aanbiedingen & trends
geïnformeerd zijn. Aanmelden en een 10% voucher ontvangen.

Veilig Winkelen & Betalen

Betaal via een versleutelde verbinding veilig met uw favoriete betalingsmethode.

Veilig Winkelen & Betaleng

Gratis verzending va. 39 €

Wij bezorgen gratis va. 39 € naar Nederland en België met DHL

Ontdek meer van Mister Spex

Exclusieve events, laatste trends en persoonlijk advies.


* Totaal van de reguliere shop prijs voor brilmontuur en de aanbevolen verkoopprijs (AVP) voor twee superontspiegelde Starvision enkelvoudige kunststof glazen (brekingsindex 1,5) incl. hard-coating verkrijgbaar op sterkte (Sph). + 6.0 / -6.0 dpt; Cil. + 2.0 / -2.0 dpt.

** Bij elk montuur zijn al superontspiegelde enkelvoudige kunststof glazen (brekingsindex 1,5) incl. hard-coating verkrijgbaar op sterkte (Sph). + 6.0 / -6.0 dpt; Cil. + 2.0 / -2.0 dpt bij de prijs inbegrepen.

De doorgestreepte prijs zonder AVP is de standaard verkoopprijs van Mister Spex.

Ons team van opticiens staat graag voor je klaar

Veelgestelde vragenVeelgestelde vragenContactContact0800 380 06770800 380 0677

Betalingsmethodes

VISA LogoPayPal LogoMastercard LogoiDeal LogoBetalen op Rekening Logo

Leveropties

DHL Logo

Om veilig te kunnen bestellen

Thuiswinkel