Online oogmeting: op ieder moment thuis

Easy jouw zicht testen!

Is je laatste oogmeting alweer een tijdje geleden of is dit je eerste oogmeting? Heb je een brilrecept nodig of wil je gewoon je een keer je zicht laten controleren? Met easee weet je binnen een paar minuten wat jouw correctiewaarden zijn. Gemakkelijk, klinisch getest, gecertificeerd (TÜV Rheinland).

Zodat alles ook vlekkeloos verloopt, raden we je aan je oogtest te plannen tussen 9 en 19 uur.

Mister Spex klanten met een bestaand klantaccount wordt gevraagd in te loggen. Op die manier worden je nieuwe correctiewaarden direct opgeslagen in je account. Als je nog geen klantaccount hebt, registreer je dan in de volgende stap opnieuw.

Zo werkt het:

1. Beginnen: Voor een zo goed mogelijke meting hebben we eerst een paar gegevens van je nodig.

2. Oogmeting: Je computer en smartphone worden verbonden met easee. We begeleiden je stap voor stap door de oogmeting.

3. Controle: Om de kwaliteit van het resultaat te kunnen waarborgen, controleren gekwalificeerde opticiens je waarden.

4. Brilrecept: Gelukt! Binnen 15 minuten vind je jouw correctiewaarden en (indien gewenst) een gevalideerd brilrecept in je Mister Spex account.

Wat heb je nodig:

 • Een smartphone of computer of laptop

 • 3 meter ruimte

 • Een kaart zo groot als een pinpas

Test je ogen in een paar minuten zelf

Met onze partner easee

Online-Sehtest
Online-Sehtest
Jouw oogmeting

Jouw voordelen

 • Spontaan en handig vanuit thuis
 • Je hoeft geen afspraak te maken
 • Snel resultaat binnen een paar minuten
 • Gratis voor klanten van Mister Spex
 • Gevalideerd brilrecept
 • CE-gecertificeerd en TÜV Rheinland getest resultaat
Veelgestelde vragen

Om de kwaliteit van de test te kunnen valideren, wordt elk testresultaat zorgvuldig beoordeeld door een ervaren opticien. De resultaten zijn daardoor erg nauwkeurig. Bovendien is de easee-technologie ontwikkeld in samenwerking met medische specialisten en gebaseerd op een medische studie. Zo heeft een studie van de Universiteit Utrecht (UMC Utrecht) aangetoond dat de correctiewaarden met de easee online oogmeting erg nauwkeurig bepaald konden worden – al is een online oogmeting niet vergelijkbaar met een on-site refractie bij de opticien. De oogmeting is officieel gecategoriseerd als een medisch software-instrument, net als een CE klasse 1 medisch instrument. Dit betekent dat u erop kunt vertrouwen dat easee professionele oogmetingen aanbiedt. Daarnaast heeft het bedrijf onlangs een kwaliteitsmanagementsysteem geïmplementeerd volgens EN ISO 13485:2016 dat is gecertificeerd door TÜV Rheinland.

Als u de oogmeting uitvoert via Mister Spex (u heeft daarvoor een klantaccount bij Mister Spex nodig), dan is de oogmeting gratis voor u. Als u de oogmeting op de website van easee (www.easee.online) laat uitvoeren, dan kost de meting €19. Als bedankje biedt easee tegoedbonnen aan van verschillende online opticiens waaronder Mister Spex.

Neem alstublieft contact op met onze klantenservice service@misterspex.nl om de terugbetaling in gang te zetten.

Als u de oogmeting uitvoert via Mister Spex, wordt u via uw Mister Spex-account bij easee geregistreerd. U hoeft dan geen wachtwoord op te geven. Omdat easee medische gegevens verwerkt (bv. correctiewaarden) wordt uw profiel bij easee uit veiligheidsoverwegingen met een random gegenereerd wachtwoord beschermd (≠Mister Spex wachtwoord). U kunt dit later op ieder gewenst moment via https://easee.online/password/email zelf instellen of wijzigen.

De easee online oogmeting is bedoeld voor mensen tussen 18 en 45 jaar met de volgende veelvoorkomende refractie afwijkingen: verziendheid (t/m +10,00 dpt.), bijziendheid (t/m -10,00 dpt.) en astigmatisme (cilinder t/m -6,00 dpt.). Voor contactlenzen speelt het bereik van de correctiewaarden geen rol. De test is niet geschikt voor mensen met bepaalde comorbiditeit, ouderdomsverziendheid en/of amblyopie. Met behulp van een korte gezondheidsvragenlijst bepalen we of je geschikt bent voor de online oogmeting.

De oogmeting duurt tussen 15 en 30 minten.

In sommige gevallen wel. Als u uw correctiewaarden wilt bepalen voor een enkelvoudige bril en voldoet aan de genoemde eisen, dan kunt u uw correctiewaarden inderdaad met de online oogmeting vanuit thuis bepalen.

Ja, de online oogmeting kan altijd worden uitgevoerd. Wel is het belangrijk dat uw ogen niet te moe zijn. Indien u ’s avonds de oogtest doet, zorg dan voor voldoende licht in de kamer.

Dat is helaas niet mogelijk. Neem daarvoor alstublieft contact op met de klantenservice van Mister Spex.

De resultaten van uw online oogmeting worden altijd gecontroleerd en gevalideerd door ervaren optometristen. In het geval van tegenstrijdige testresultaten als gevolg van fouten, kunnen we helaas geen bril- of contactlensrecept opstellen. U wordt hiervan uiteraard op de hoogte gesteld. Om de test zo goed mogelijk uit te voeren, moeten de volgende instructies in acht worden genomen:

 • Houd 3 meter afstand van uw scherm

 • Zorg ervoor dat de ruimte goed verlicht is

 • Vermijd een scheve hoofd- en lichaamshouding

 • Volg de instructies op en let op tussentijdse vragen

 • Geef geen onjuiste informatie

Als u op basis van de online oogmeting een bril heeft besteld bij Mister Spex en daar niet tevreden mee bent, dan heeft u bij ons een 30-daagse geldteruggarantie. U kunt dus zonder problemen uw verglaasde bril of contactlenzen terugsturen of omruilen.

Wij raden u aan uw ogen op z'n minst alle twee jaar te laten testen. Als u merkt dat uw zicht in de tussentijd verandert is een oogmeting natuurlijk ook aan te raden.

Nee. U krijgt van ons een gevalideerd bril- of contactlensrecept. Als u klachten of vragen heeft over de gezondheid van uw ogen, dan adviseren wij u een arts te raadplegen.

In hoeverre brillen en contactlenzen worden vergoed is o.a. afhankelijk van uw zorgverzekeraar, uw eventuele aanvullende zorgverzekering en de aard van uw oogafwijking. Raadpleeg de website van de zorgverzekeraar voor de polisvoorwaarden en neem contact met ze op als u twijfelt.

Normaal gesproken kost de easee online oogtest €19. Als u een Mister Spex klant bent en u doet de online oogtest op misterspex.nl dan dekken wij de kosten voor u. De oogtest is dus gratis voor u. Om de online oogtest te starten, moet u eerst onze korte vragenlijst beantwoorden. Zo controleren we of u de online oogtest kunt doen. U wordt dan doorverwezen naar misterspex.nl om de oogtest te starten.

Mister Spex en easee zijn twee aparte bedrijven. Om de online oogtest gratis aan te bieden aan Mister Spex klanten, werken wij samen met onze partner easee. De oogtest is ontwikkeld door easee.

10%

Ons team van opticiens staat graag voor je klaar

Veelgestelde vragenVeelgestelde vragenContactContact0800 380 06770800 380 0677

Betalingsmethodes

VISA LogoPayPal LogoMastercard LogoiDeal LogoBetalen op Rekening Logo

Leveropties

DHL Logo

Om veilig te kunnen bestellen

Thuiswinkel