Mag ik met mijn contactlenzen in slapen?

We kennen het allemaal: ‘even kort m’n ogen dichtdoen’ mondt al gauw uit in een volwaardige middagdut. Duurt het dutje maar even, dan is er niks aan de hand, maar echt prettig voor uw ogen is het niet. Vaak zijn ze al na een korte middagslaap droog en rood. De lenzen hebben zich vastgezogen aan uw ogen en laten maar moeilijk los. In het ergste geval kan dat leiden tot irritaties of infecties.


Contactlenzen

De nacht: pauze voor de ogen

Na een dag lenzen dragen, hebben uw ogen rust nodig. Het hoornvlies wordt niet via aderen voorzien van zuurstof, maar door knipperen met de ogen. Zuurstof stroomt daardoor via de traanlaag in de ogen. Slaapt u met uw lenzen in, dan worden de ogen dus meteen dubbel afgesloten: door de lenzen én door de oogleden. Daar komt bij dat zich gedurende de dag een zogenaamde ‘biolaag’ afzet op de lens. Deze biolaag bevat schadelijke resten uit de traanlaag zoals kiemen en bacteriën. Het is dus belangrijk dat u de aanbevolen draagduur van uw lenzen aanhoudt en dat u uw lenzen regelmatig reinigt.Dag- en nachtlenzen: 24-uurs contactlenzen

Wat zijn dag- en nachtlenzen?

In tegenstelling tot andere lenzen mogen dag- en nachtlenzen gedurende 30 dagen continu worden gedragen. Ze zijn gemaakt van silicone hydrogel, dat veel meer zuurstof doorlaat dan gewone lenzen. Door met water gevulde lens-poriën kan het zuurstof doordringen tot het hoornvlies. Dankzij de geringe hoeveelheid water houden ze vocht vast en voorkomen ze dat de ogen uitdrogen. De natuurlijke traanlaag van het oog blijft daardoor onaangetast.Bijzonderheden van dag- en nachtlenzen

Erg hoge zuurstofdoorlaatbaarheid
Geïntegreerde vochtopslagfilter
Bijzondere oppervlaktetechnologie

Welke voordelen hebben dag- en nachtlenzen?

De maximale draagduur van gewone contactlenzen ligt tussen de 10 en 14 uur. Dag- en nachtlenzen daarentegen mogen, zoals de naam doet vermoeden, onafgebroken worden gedragen. De meeste dag- en nachtlenzen worden aangeboden als week- of maandlenzen, waardoor een draagperiode van maximaal dertig dagen ontstaat. Daar komt bij dat dag- en nachtlenzen een relatief geringe hoeveelheid water bevatten. Vocht wordt daardoor optimaal vastgehouden door de lenzen, waardoor uitdroging wordt tegengegaan. De natuurlijke traanlaag en de voedingsbalans van het oog worden daarbij niet beschadigd.

Dagelijks reinigen van dag- en maandlenzen is in principe niet nodig maar om oogirritaties te voorkomen wordt regelmatig reinigen wel aangemoedigd. Dag- en nachtlenzen zijn bijzonder geschikt voor mensen die allergisch zijn voor reinigingsmiddelen, werken in ploegen of onregelmatige werktijden hebben, of veel reizen (naar landen met gebrekkige hygiënische omstandigheden). Na overschrijding van de voorgeschreven draagduur neemt u gewoon een nieuw paar lenzen.


Wie mag dag- en nachtlenzen dragen?

In principe komt iedereen in aanmerking voor dag- en nachtlenzen, maar ook hier geldt: laat uw ogen meten bij een oogarts of opticien en vraag hem om advies. Belangrijk is dat u over voldoende traanvocht beschikt. Heeft u erg droge of gevoelige ogen dan wordt permanent dragen van contactlenzen afgeraden.! Vraag de opticien om advies !
Win advies in bij een oogarts of opticien voordat u kiest voor dag- en nachtlenzen. Hij kan namelijk bepalen of uw ogen daarvoor geschikt zijn. Een belangrijke voorwaarde is de aanwezigheid van voldoende traanvocht. Mensen met erg droge of gevoelige ogen kunnen beter kiezen voor een ander soort lens.

Waar moet u rekening mee houden?

Het permanente dragen van contactlenzen verhoogt het risico op infecties significant. Regelmatige controles door een oogarts of opticien zijn dan ook erg belangrijk. Valt u een verandering op (rode ogen, jeuk, etc.), doe de lenzen dan meteen uit en vraag uw oogarts of opticien om advies. Heeft u erg droge of gevoelige ogen, dan zijn dag- en nachtlenzen over het algemeen geen verstandige keuze.Dit vindt u mogelijk ook interessant:


> Verzorging van contactlenzen

> Contactlenzen in en uitdoen

> Contactlenzen controle


Dag- en nachtlenzen

U wilt dag- en nachtlenzen
uitproberen?

Naar de Dag- en nachtlenzen

Was deze informatie nuttig voor u?


Vragen?

Onze opticiens staan u graag te woord

Neem contact met ons op via:
service@misterspex.nl
Of bel gratis naar:

0800 380 06 77

Mister Spex nieuwsbrief

Altijd over aanbiedingen & trends
geïnformeerd zijn. Aanmelden en een 10% voucher ontvangen.

Veilig Winkelen & Betalen

Betaal via een versleutelde verbinding veilig met uw favoriete betalingsmethode.

Veilig Winkelen & Betaleng

Gratis verzending va. 39 €

Wij bezorgen gratis va. 39 € naar Nederland en België met DHL

Ontdek meer van Mister Spex

Exclusieve events, laatste trends en persoonlijk advies.


* Totaal van de reguliere shop prijs voor brilmontuur en de aanbevolen verkoopprijs (AVP) voor twee superontspiegelde Starvision enkelvoudige kunststof glazen (brekingsindex 1,5) incl. hard-coating verkrijgbaar op sterkte (Sph). + 6.0 / -6.0 dpt; Cil. + 2.0 / -2.0 dpt.

** Bij elk montuur zijn al superontspiegelde enkelvoudige kunststof glazen (brekingsindex 1,5) incl. hard-coating verkrijgbaar op sterkte (Sph). + 6.0 / -6.0 dpt; Cil. + 2.0 / -2.0 dpt bij de prijs inbegrepen.

De doorgestreepte prijs zonder AVP is de standaard verkoopprijs van Mister Spex.

Ons team van opticiens staat graag voor je klaar

Veelgestelde vragenVeelgestelde vragenContactContact0800 380 06770800 380 0677

Betalingsmethodes

VISA LogoPayPal LogoMastercard LogoiDeal LogoBetalen op Rekening Logo

Leveropties

DHL Logo

Om veilig te kunnen bestellen

Thuiswinkel