EOE
Heb je al een bril van ons? Meld je nu aan en zoek brillen in jouw maat.
Sorteren op
79 Resultaten

EOE: Scandinavische eenvoud en duurzaamheid

Het verhaal van EOE begint op een sneeuwscooter. Emilia en Erik Lindmark waren op een dag op pad in het noorden van Zweden, bij het kleine dorpje Ammarnäs. Terwijl ze genoten van de frisse lucht en het besneeuwde, heuvelachtige landschap ontstond het idee voor een duurzame brillencollectie. Want hoe mooi zou het zijn om de eenvoudige elegantie van Scandinavisch design te combineren met de kale schoonheid van de natuur in Zweeds Lapland? Het idee was geboren en in 2010 begonnen de Lindmarks met EOE Eyewear.

EOE brillen: Noord-Zweden als uitgangspunt

Duurzaamheid speelt bij EOE een bepalende rol. Het bedrijf verricht baanbrekend werk bij de productie van duurzame brillen zonder ftalaten, die vaak als weekmaker worden gebruikt. De brillen worden duurzaam geproduceerd, zijn volledig recyclebaar en biologisch afbreekbaar. Daarnaast maakt EOE Eyewear erg bijzondere keuzes wat materialen betreft. Alle EOE frames hebben hun oorsprong in Noord-Zweden, waar het landschap zo rijk is aan grondstoffen. Kwarts uit de bossen van het hoge noorden, hoorns van rendieren of hout van inheemse berkenbomen worden gebruikt in de EOE brillencollecties. Daarnaast werkt EOE met een materiaal genaamd ‘regrind’, waarvoor onverkochte en gebruikte brilmonturen worden gerecycled. Momenteel is titanium het enige niet-gerecycleerde materiaal wat voor de monturen van het label wordt gebruikt. EOE zegt daarover: ‘Titanium is uiterst flexibel, duurzaam en bijzonder licht. Hierdoor is het erg geschikt voor de productie van brillen. Binnenkort wil EOE titanium in opnieuw geslepen vorm aanbieden.

EOE: voor een Scandinavische levenshouding

Ook de Zweedse namen en het kleurontwerp van de brillen van EOE Eyewear maken duidelijk dat ze hun oorsprong vinden in het hoge, Zweedse noorden. De brillen zijn divers en er is veel keuze: van delicate, ingetogen monturen tot gedurfde, sterkere modellen. Zo is het EOE-model Holmnäs vrij eenvoudig vormgegeven. De ronde bril is met de hand gemaakt en heeft een stevig metalen montuur met volledige rand. Ben je op zoek naar een trendy model, dan is de Jukkasjärvi wellicht wat voor jou. Deze bril is vernoemd naar de stad Jukkasjärvi, waar mensen uit de hele wereld samenkomen in een ijshotel. De brillen zijn verkrijgbaar in verschillende tinten en met afgeronde glazen, en je wordt er gewoon hartstikke vrolijk van! De EOE zonnebrillen voor mannen en vrouwen zijn ook erg divers. Ze variëren van vrij rustige modellen die Scandinavisch elegant zijn tot meer expressieve zonnebrillen van EOE Eyewear, zoals de Int, Eljest of Nordanskär reeks. Fun fact: de Nordanskär is vernoemd naar het (misschien) noordelijkste kuuroord ter wereld. Ongetwijfeld een heerlijke plek om te ontspannen en lekker rond te dwalen met een chique cat-eye zonnebril.

EOE brillen online bestellen bij Mister Spex: wat zijn de voordelen?

Meer dan 9.000 brillen en ruim 7.000 zonnebrillen kun je online bij ons kopen – altijd, gemakkelijk en gewoon comfortabel vanuit je luie stoel. Mister Spex is de meest geliefde online opticien van Duitsland en is sinds meerdere jaren ook actief in Nederland. Naast brillen voor mannen en vrouwen koop je er onder andere zonnebrillen, sportbrillen, contactlenzen en glazen.

Je wilt online een bril bestellen, maar vraagt je af welk montuur het beste bij je past? Maak dan gebruik van onze online paskamer, waar je online brillen kunt passen en in 3D kunt zien welk model je het beste staat. Heb je je favorieten gevonden? We sturen graag je vier favoriete modellen - van EOE of van onze andere merken - naar je op, zodat je ze in alle rust thuis kunt passen. Je bestelt uiteindelijk een bril maar het valt om welke reden dan ook toch wat tegen? Bij ons heb je een 30-daagse geldteruggarantie.

  • Zorgvuldig samengesteld aanbod EOE zonnebrillen en brillen van EOE Eyewear

  • Individueel afstemmen van jouw model bij een van onze partneropticiens

  • Glazen worden ingeslepen door onze ervaren opticiens in onze werkplaats in Berlijn

  • Gratis verzending en retourzending

  • 30 dagen recht van teruggave

Heb je vragen over de brillen van EOE of over onze diensten? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice.

  • ** Bij elk montuur zijn al superontspiegelde enkelvoudige kunststof glazen (brekingsindex 1,5) incl. hard-coating verkrijgbaar op sterkte (Sph). + 6.0 / -6.0 dpt; Cil. + 2.0 / -2.0 dpt bij de prijs inbegrepen.
10%

Ons team van opticiens staat graag voor je klaar

Veelgestelde vragenVeelgestelde vragenContactContact0800 380 06770800 380 0677

Betalingsmethodes

VISA LogoPayPal LogoMastercard LogoiDeal LogoBetalen op Rekening Logo

Leveropties

DHL Logo

Om veilig te kunnen bestellen

Thuiswinkel