LGR
Heb je al een bril van ons? Meld je nu aan en zoek brillen in jouw maat.
Sorteren op
205 Resultaten

L.G.R.: de elegantie van lang voorbije tijden

L.G.R. brillen en zonnebrillen combineren de adembenemende schoonheid van Afrika met de opvallende glamour van de Italiaanse Rivièra. L.G.R. eyewear is namelijk ontstaan uit een bewogen familiegeschiedenis tussen Eritrea en Italië. De oprichter van L.G.R. is Lucca Gnecchi Ruscone. Zijn opa Raffaello Bini verhuisde in de jaren dertig naar de Eritrese hoofdstad Asmara, waar hij een warenhuis opende. In het begin verkocht hij fotografie-accessoires, later ook Italiaanse brillen en zonnebrillen. Bini runde zijn bedrijf lange tijd met groot succes en ontmoette zelfs de liefde van zijn leven in Eritrea: Nina.

L.G.R. brillen: het begon allemaal met een emotionele reis

Toen het land in 1974 aan de vooravond van een burgeroorlog stond, nam de regering het warenhuis in beslag. Bini en zijn vrouw gingen met een zwaar hart terug naar Italië. Meer dan drie decennia later, in 2005, mocht Bini van de Eritrese regering terugkeren en zijn resterende bezit ophalen. Hij nam zijn kleinzoon Lucca Gnecchi Ruscone mee op deze emotionele reis. Het betekende het begin van het label L.G.R..

Bij het doorspitten van Bini’s oude warenhuis ontdekte kleinzoon Ruscone een oude kist vol vintage zonnebrillen. Hij was meteen weg van de prachtige ontwerpen uit deze lang vergane tijd. Ruscone nam de doos mee terug naar Italië, nam contact op met de oorspronkelijke fabrikanten ervan en besloot een eerste kleine collectie brillen en zonnebrillen te ontwerpen die de tijdloze elegantie van vroeger weerspiegelde. Het betekende het begin van L.G.R.

L.G.R. zonnebrillen: sterren kiezen voor retro-charme en kwaliteit

Sterren als Marion Cotillard, Gigi Hadid, prins William, Tom Cruise of Cristiano Ronaldo zijn dol op de zonnebrillen van L.G.R.. Modellen met een retro-touch zoals de L.G.R. Sunglasses Reunion (of de L.G.R. Reunion bril) dragen ze erg graag. En terecht, want de brillen en zonnebrillen worden volledig met de hand gemaakt in Italië – door slechts drie families die meesters zijn in dit moeilijke ambacht. Ze gebruiken uitsluitend traditionele methoden om de brillen te maken.

Het productieproces van een montuur duurt 8 tot 14 weken. Gewerkt wordt met mooi Italiaans acetaat, waardoor L.G.R. brillen bijzonder duurzaam zijn. Het proces wordt afgerond met het stempelen van het gouden L.G.R. logo (met een speciale brandstempel) op de beugels – ook dat is een uitgebreid proces, wat in deze vorm bijna niet meer voorkomt. Ruscones doel? L.G.R. eyewear als levenslange begeleider bij ieder avontuur

L.G.R. online bestellen bij Mister Spex. Wat zijn de voordelen?

Ben je op zoek naar een elegante retro zonnebril of naar een vintage bril? Een duurzaam en chique accessoire voor al je avonturen? Bij Mister Spex vind je een grote keuze aan L.G.R. brillen en L.G.R. zonnebrillen en bestel je 24 uur per dag gewoon vanuit thuis. Maar welke bril past nu het beste bij jou? Je kunt je favoriete monturen online (sommigen zelfs in 3D) passen in onze online paskamer of je bekijkt thuis hoe de bril of zonnebril je staat. Op verzoek sturen we graag tot vier modellen naar je op. Je hebt dan 10 dagen de tijd om ze in alle rust te passen. Bij Mister Spex heb je een 30-daagse geldteruggarantie.

  • Bijna 150 zonnebrillen van L.G.R. Eyewear om uit te kiezen

  • Individueel afstemmen van jouw model bij een partneropticien bij jou in de buurt

  • Glazen worden ingeslepen door ervaren opticiens in onze werkplaats in Berlijn

  • Gratis verzending en retourzending

  • 30 dagen retourrecht

Heb je vragen over de brillen van L.G.R. of over onze diensten? Neem dan vooral contact op met onze klantenservice.

  • ** Bij elk montuur zijn al superontspiegelde enkelvoudige kunststof glazen (brekingsindex 1,5) incl. hard-coating verkrijgbaar op sterkte (Sph). + 6.0 / -6.0 dpt; Cil. + 2.0 / -2.0 dpt bij de prijs inbegrepen.
10%

Ons team van opticiens staat graag voor je klaar

Veelgestelde vragenVeelgestelde vragenContactContact0800 380 06770800 380 0677

Betalingsmethodes

VISA LogoPayPal LogoMastercard LogoiDeal LogoBetalen op Rekening Logo

Leveropties

DHL Logo

Om veilig te kunnen bestellen

Thuiswinkel