Zonnebrillen

Vlindervormige zonnebrillen

Heb je al een bril van ons? Meld je nu aan en zoek brillen in jouw maat.
Sorteren op
1.359 Resultaten

Vlindervormige zonnebrillen bij Mister Spex

Vlindervormige zonnebrillen worden ook wel cateye zonnebrillen genoemd. Kenmerkend is de bolling aan de buitenkanten van het frame, waardoor een typische vlindervormige vorm ontstaat. Cateye zonnebrillen waren met name populair in de jaren ’50 en ’60 en werden graag gecombineerd met het iconische suikerspinkapsel (de ‘beehive’). Bekende cateye liefhebbers zijn onder andere Audrey Hepburn, Dame Edna Everage, Elizabeth Taylor, Marilyn Monroe en Barbara Windsor. Opvolger van het jaren ’50 en ’60 model is het bug-eye model, dat iets grotere glazen heeft.

Bij Mister Spex treft u de meest geliefde vlindervormige zonnebrillen aan van merken zoals Prada, Dolce & Gabbana, Gucci, Chloé, Miu Miu en Ray-Ban. De frames zijn vaak zwart van kleur of hebben een hoorn-effect, de glazen hebben klassieke tinten zoals grijs, bruin of blauw. Kunststof is het meest gebruikte materiaal, maar ook metaal wordt graag gebruikt. Beugels van metaal vormen bijvoorbeeld een elegante tegenhanger op de uitgesproken vorm van het montuur.

Cateye zonnebrillen staan bijzonder goed bij brildragers met een hartvormig, vierkant of rond gezicht. De speelse lijnen doorbreken de natuurlijke contouren, wat resulteert in een openere uitstraling. Brildragers met een wat kleiner gezicht komen het beste tot hun recht met een wat smaller model cateye zonnebril. In de linker kolom kunt u aangeven wat voor een gezichtsvorm u heeft en naar welke grootte zonnebril u op zoek bent. Wij maken dan een selectie van die cateye zonnebrillen die het beste aansluiten bij uw gezicht.

Vlindervormige zonnebrillen zijn anno 2017 net zo fashionable als in de jaren ’50, maar hebben daarbovenop een ander belangrijk voordeel: door de grote glazen, bieden ze een optimale bescherming tegen de zon. U kunt uw vlindervormige zonnebril dus zonder zorgen dragen op het strand, op het terras of tijdens die road trip. Glazen zijn bij Mister Spex standaard voorzien van een optimale uv-bescherming, super anti-reflectie en een kraswerende laag.

Naast zonnebrillen shopt u bij Mister Spex brillen (op sterkte) en contactlenzen van topdesigners. Contactlenzen zijn bij ons verkrijgbaar van vooraanstaande producenten zoals Cooper Vision, Biomedics, Acuvue en Air Optix. Kiest u voor een cateye zonnebril zonder sterkte, dan combineert u de zonnebril eenvoudig met contactlenzen. U heeft daarbij de keuze tussen maandlezen, weeklenzen, daglenzen, torische lenzen, multifocale lenzen en gekleurde lenzen.

Bestellen bij Mister Spex verloopt razendsnel en volledig online. Nadat u uw keuze heeft gemaakt voor één van de vlindervormige zonnebrillen, plaatst u uw bestelling in de winkelmand. Wij verwerken de bestelling vervolgens zo snel mogelijk en overhandigen uw zonnebril aan DHL, vaak nog diezelfde dag. Valt de zonnebril onverhoopt toch tegen, mag er gebruik worden gemaakt van de 30-daagse teruggeefgarantie. Het retourneren, evenals het bezorgen, is bij Mister Spex geheel gratis.

10%

Ons team van opticiens staat graag voor je klaar

Veelgestelde vragenVeelgestelde vragenContactContact0800 380 06770800 380 0677

Betalingsmethodes

VISA LogoPayPal LogoMastercard LogoiDeal LogoBetalen op Rekening Logo

Leveropties

DHL Logo

Om veilig te kunnen bestellen

Thuiswinkel