Kinderen zonnebrillen

Kinder-zonnebrillen: betrouwbare bescherming voor jonge ogen

Gevoelige kinderogen moeten extra goed worden beschermd tegen uv-straling. Ouders moeten er met name in de zomer goed op letten dat hun kleine kinderen buiten een zonnebril dragen. De perfecte keuze voor kleine zonaanbidders zijn kinder-zonnebrillen die passend zijn vormgegeven. Kleine kinderen moeten vaak even wennen aan onbekende voorwerpen in het gezicht, vooral als ze normaal gesproken geen bril dragen. Met een coole bril met vrolijke en gekleurde designs is dat natuurlijk veel makkelijker!

Zonbescherming voor kinderogen

De ogen van kinderen zijn erg gevoelig. Als ze onvoldoende worden beschermd kunnen externe invloeden zoals fel zonlicht snel schade aanrichten. Dat komt omdat kinderogen nog niet zo sterk gepigmenteerd zijn en de pupillen minder snel reageren op lichtprikkels. Een zonnehoed of pet kan de ogen wat schaduw geven, maar het is veiliger als kleine kinderen in het geval van fel zonlicht een zonnebril dragen. Hoe vroeger uw kinderen wennen aan onbekende voorwerpen op de neus, hoe makkelijker ze later naar een bril grijpen.

Hierop moet u letten bij kinder-zonnebrillen

Kinder-zonnebrillen moeten veel kunnen hebben. Kies daarom bij een kinder-zonnebril meteen voor een hoogwaardig product van een sterk materiaal dat tegen een stootje kan en krasbestendig is. Riemen om de beugels zijn een aanrader, want daarmee wordt voorkomen dat de bril op de grond valt. Zorg er verder voor dat de bril goed past. De vorm van de beugels speelt hierbij een belangrijke rol. De zonnebril is bij voorkeur niet breder dan het gezicht, en de beugels vallen om het oor en zijn zo breed mogelijk. Op die manier wordt voorkomen dat er veel licht van de zijkant naar binnen valt. De beugels en de neusbrug moeten zacht zijn en mogen de huid niet irriteren door verkeerd materiaal of harde randen. Zonnebrillen hebben een categorienummer dat de sterkte van de anti-verblindingsbescherming aangeeft. Kinder-zonnebrillen moeten een categorie 2 of 3 hebben. De verblindingsbescherming staat los van de uv-filter. De uv-filter van een zonnebril voor kinderen is bij voorkeur gemarkeerd met de waarde "UV 400".

Zonnebrillen voor kinderen: veelzijdige vormgeving

Ook voor kinderen spelen trends een rol. Bij zonnebrillen is dat niet anders: kinder-modellen zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende varianten, kleuren en vormen. Zo kunnen kleine fashionista's al vroeg hun eigen brilstijl vinden. Voor de allerkleinsten moet u optreden als ""stijladviseur"". Dankzij de grote hoeveelheid aan kinder-zonnebrillen in de winkels is er gelukkig veel afwisseling. Bij de proporties van een kindergezicht passen bijna alle brilvormen goed, van rond tot hoekig. U heeft daarbij de keuze tussen klassieke en sportieve modellen.

Merk-zonnebrillen voor kinderen bij Mister Spex

Mister Spex biedt natuurlijk ook kinder-zonnebrillen van bekende merken aan:

 • Ray-Ban: Ray-Ban heeft zijn ""Junior"" serie speciaal gemaakt voor kinderen. Glazen en monturen hebben zowel klassieke als moderne looks en zijn geïnspireerd op de legendarische modellen voor volwassenen. Natuurlijk is daarbij rekening gehouden met de voorkeur van kinderen voor sprekende kleuren. Met name meisjes gaan dol zijn op de Ray-Ban Junior kinder-zonnebrillen in paars. Ook de Junior-Aviator-bril is erg geliefd.

 • Polaroid: Het bedrijf is specialist op het gebied van gepolariseerde brillen – de kwaliteit spreekt hierbij voor zich. Bij het ontwerpen van kinder-zonnebrillen kiest Polaroid voor felle kleuren en robuuste monturen met een volledige rand.

Zonnebrillen voor kinderen van Mister Spex: een overzicht

 • Betrouwbare uv-bescherming

 • Aangename pasvorm

 • Robuuste afwerking

 • Erg licht

 • Gepolariseerde glazen

 • Zonnebrillen ook verkrijgbaar op sterkte

Zonnebrillen voor kinderen kopen: bescherming voor kinderen bij Mister Spex

U heeft de juiste zonnebril voor uw kind gevonden en wilt weten of het model past bij zijn of haar gezicht? Probeer het heel makkelijk virtueel: upload een foto van uw kind of maak een kiekje met de webcam en plaats de bril op de foto. Laat uw kind ook meekijken: het online passen is hartstikke leuk! Profiteer bij Mister Spex van allerlei voordelen:

 • Groot aanbod: meer dan 3.000 brillen van bekende producten in onze shop

 • Superontspiegelde en met een hardingslaag voorziene kwaliteitsglazen met uv-filter

 • Inslijpen van glazen op sterkte door het topatelier van Mister Spex

 • Afstellen van de bril door een partneropticien

 • 30-daags recht op teruggave en gratis verzending vanaf 39 euro en gratis retournering

Heeft u nog vragen of bent u op zoek naar persoonlijk advies met betrekking tot het thema zonnebrillen voor kinderen? Onze klantenservice en opticiens staan voor u klaar.

Bekijk het aanbod van Mister Spex en ontdek de beste kinder-zonnebrillen!

 • ¹De korting tot 50% is van toepassing op een selectie van brillen en zonnebrillen (met en zonder sterkte). De korting is geldig t/m 06-03-2024 op misterspex.nl, zolang de voorraad strekt. Mag niet contant worden uitbetaald.Geselecteerde merken zijn uitgesloten van de korting in overeenstemming met de algemene voorwaarden van Mister Spex. Niet te combineren met andere kortingsbonnen. Commerciële distributie verboden. De algemene voorwaarden van Mister Spex zijn van toepassing.
10%

Ons team van opticiens staat graag voor je klaar

Veelgestelde vragenVeelgestelde vragenContactContact0800 380 06770800 380 0677

Betalingsmethodes

VISA LogoPayPal LogoMastercard LogoiDeal LogoBetalen op Rekening Logo

Leveropties

DHL Logo

Om veilig te kunnen bestellen

Thuiswinkel