Ons topatelier

Mister Spex heeft kwaliteit hoog in het vaandel staan. In ons eigen topatelier garanderen goed opgeleide opticiens dat montuur en glazen optimaal op elkaar worden afgestemd. Met behulp van de modernste technieken slijpen we enkelvoudige glazen zelf voor u op maat.

Zo verloopt de vervaardiging van uw bril:

1. Kwaliteitscontrole

Voordat uw bril voor u op maat wordt gemaakt, controleren onze medewerkers de kwaliteit van het door u uitgekozen montuur. Ook de glazen worden onderzocht op krassen, luchtbelletjes en andere afwijkingen. We krijgen de enkelvoudige glazen van Hoya Lens op uw sterkte, maar moeten ze nog bewerken.

Kwaliteitscontrole
Kwaliteitscontrole

2. Meten van het montuur

Met behulp van een zogenaamde "tracer" traceren we de vorm van uw gekozen montuur. De gegevens die daarbij worden bepaald, worden meteen doorgestuurd naar de slijpmachine. Deze stap is ontzettend belangrijk want garandeert dat de glazen precies in het montuur passen.

Meten van het montuur
Meten van het montuur

3. Het slijpen van de glazen

Zodra de slijpmachine de gegevens ontvangt, worden de onbewerkte glazen in de juiste grootte en vorm geslepen. Onze slijpmachines voldoen aan de modernste technische standaarden en werken op een tiende millimeter nauwkeurig.

Het slijpen van de glazen
Het slijpen van de glazen

4. Plaatsen van de glazen

Nu wordt echt vakmanschap gevraagd: Na het polijsten van de bril, plaatsen onze ervaren opticiens de geslepen glazen in het montuur. Ze profiteren daarbij van jarenlange ervaring en vakkennis. In het geval van kunststof frames, wordt het frame door de opticiens verwarmd; in het geval van metalen frames, worden de glazen in het montuur geschroefd. Om een optimale fit tussen montuur en glazen te garanderen, slijpen onze opticiens de glazen vaak nog een keer met de hand na.

Plaatsen van de glazen
Plaatsen van de glazen

5. Een laatste check

Om uw nieuwe bril zo perfect mogelijk aan u te kunnen overhandigen, controleren onze opticiens de bril nog een keer grondig voordat deze wordt verstuurd. Zo checken ze de sterkte van de glazen en de centrering met een speciaal daarvoor ontworpen machine. Alleen als de waarden overeenkomen met de vastgestelde tolerantiebereiken van de Europese DIN EN ISO 21987 norm, mag de bril naar u worden verstuurd.

Een laatste check
Een laatste check

DE NUMMER 1 ONLINE OPTICIEN VAN EUROPA

Beoordeel onze hoogwaardige producten zelf
Dames

Dames

Brillen
Heren

Heren

Brillen
Brillen expert

Dit vindt u mogelijk ook interessant

Weitere Ratgeberthemen

Das könnte dich auch interessieren

10%

Ons team van opticiens staat graag voor je klaar

Veelgestelde vragenVeelgestelde vragenContactContact0800 380 06770800 380 0677

Betalingsmethodes

VISA LogoPayPal LogoMastercard LogoiDeal LogoBetalen op Rekening Logo

Leveropties

DHL Logo

Om veilig te kunnen bestellen

Thuiswinkel