De nikkelbril

De nikkelbril: retrotrend uit de jaren '70

De nikkelbril werd trendy in de jaren zeventig van de vorige eeuw, vooral onder intellectuelen en kunstenaars. Het oorspronkelijke model had relatief kleine ronde glazen en een filigraan montuur van nikkel – vandaar ook de naam. Door beroemdheden als John Lennon werd het frame steeds bekender en geliefder. Dankzij de retrotrend van de laatste jaren is ook de ronde metalen bril, de nikkelbril, weer onder de aandacht gekomen van de modewereld. Wel worden de brillen tegenwoordig van andere materialen gemaakt, want nikkel veroorzaakt vaak contactallergieën. De opvallende vorm en het smalle frame blijven echter behouden. Nikkelbrillen van metaal doen sterk denken aan de vroegere modellen. Maar ook hoorn en kunststof worden steeds vaker gebruikt bij de productie van klassieke nikkelbrillen.

Nikkelbrillen: het assortiment bij Mister Spex

Bij Mister Spex shopt u zowel dames- als herenbrillen met trendy nikkelbrillenvorm. Met name geliefd zijn modellen met metalen frames die doen denken aan de klassieke bril voor intellectuelen uit de jaren zeventig. Deze delicate frames zijn geschikt voor iedereen met een vrij smal hoofd. Voor bredere hoofden zijn modellen met een sterker, gekleurd kunststof frame of met bredere beugels van kunststof erg geschikt. Het nikkelmontuur zelf past goed bij u als u een ovaal, hartvormig of hoekig gezicht heeft. Voor erg ronde gezichten zijn ze minder geschikt. In dat geval kiest u bij voorkeur voor een vierkant model of voor een licht afgeronde pilotenbril die net zo trendy is als de nikkelbril.

Bestel nu uw nikkelbril bij Mister Spex

Mister Spex is de meest geliefde online opticien van Europa. We hebben meer dan 1,5 miljoen tevreden klanten. U vindt bij ons een groot aanbod aan designerbrillen. Ons assortiment bestaat uit meer dan 8.000 monturen van meer dan 100 bekende merkfabrikanten. Het kiezen van uw favoriete bril verloopt heel makkelijk en snel. Zo kunt u de modellen filteren op heren- en damesbrillen en de vorm en breedte van het hoofd – wij laten alleen modellen zien die daarbij passen. In onze virtuele 3D-paskamer kunt u meteen online testen hoe goed de verschillende monturen bij u passen. Bestel tot vier modellen en probeer in alle rust uit welke bril voor u de juiste is. Bij Mister Spex profiteert u van talloze voordelen:

 • Gratis verzending (vanaf 39 euro) en retournering

 • Tot 4 brillen 10 dagen thuis passen

 • Gratis oogmeting bij een partneropticien in de buurt

 • Kwaliteitsglazen met uv-filter, superontspiegeling en hardingslaag

 • Word ook klant bij de meest geliefde online opticien van Europa!

  10%

  Ons team van opticiens staat graag voor je klaar

  Veelgestelde vragenVeelgestelde vragenContactContact0800 380 06770800 380 0677

  Betalingsmethodes

  VISA LogoPayPal LogoMastercard LogoiDeal LogoBetalen op Rekening Logo

  Leveropties

  DHL Logo

  Om veilig te kunnen bestellen

  Thuiswinkel