Houten brillen

Heb je al een bril van ons? Meld je nu aan en zoek brillen in jouw maat.
Sorteren op
101 Resultaten

Houten brillen: fascinerend design dankzij natuurlijk materiaal

Dat modern design en hout uitstekend samen gaan, bewijzen meubelontwerpers al sinds jaren. Binnen eyewear-land was het natuurlijke materiaal lange tijd een uitzondering. Maar inmiddels is deze voormalige exoot uitgegroeid tot een ware brillentrend. Naast merken zoals Wood Fellas die uitsluitend houten brillen aanbieden, bieden ook bekende mode- en designlabels zoals Boss, Tommy Hilfiger en Superdry stijlvolle houten brilmonturen aan.

Interessante eigenschappen van hout als materiaal voor brillen

Het eerste wat opvalt aan houten brillen of brillen met houtelementen is de natuurlijke uitstraling. Deze wordt met name bepaald door de individuele houtnerven, die van ieder model een uniek exemplaar maken. Daar komt een aangenaam draaggevoel bij, dat een gevolg is van de materiaalstructuur: hout voelt warm maar wordt bij hoge temperaturen niet al te heet. Bovendien heeft hout een uitstekende balans tussen stevigheid en gewicht. Deze eigenschappen resulteren in een totaalpakket, wat van hout een uitstekend materiaal voor brilmonturen maakt.

Bovendien bieden verschillende soorten hout veel speelruimte voor de creatieve vormgeving van houten brilmonturen. Er is een grote diversiteit mogelijk aan kleurtinten en houtnerven. Bij sommige modellen is de nerfstructuur al van veraf te herkennen, bij anderen is het veel subtieler.

Een geliefde combinatie: hout en kunststof

De huidige modellen zijn over het algemeen niet puur van hout, maar zijn gemaakt uit een materiaalmix. Het interessante effect: door het contrast tussen de twee oppervlaktes vallen de verschillende eigenschappen nog beter op. Bovendien krijgen de houten brillen op die manier een eerder moderne of klassieke uitstraling. U heeft een voorkeur voor een moderne look? Overweeg dan een model met houten beugels en een frame uit één kleur kunststof. Als de kunststof transparant is, wordt de look zelfs futuristisch. De optische tegenstelling tussen de materialen is met name aantrekkelijk bij transparant grijze of volledig transparante modellen.

Vindt u klassieke brillenmonturen mooier, dan zijn modellen met een frame met hoorneffect een interessant alternatief. Deze combineren de tijdloze esthetiek van een hoornbril met trendy houten beugels. Afhankelijk van de kleurcombinatie zijn de frames opvallend of juist wat ingetogener. Bij subtiel vormgegeven varianten pakken de houtelementen vaak de donkere toon van het hoornframe op. Hierdoor ontstaat een uniforme look. Opvallender zijn designs die bijvoorbeeld een donker hoorneffect combineren met licht hout.

Rond, rechthoekig, donker, licht: een houten brilmontuur voor iedere stijl en type

Houten brillen zijn niet alleen verkrijgbaar in verschillende kleurtinten, maar ook in allerlei geliefde vormen. Dit zijn ideale omstandigheden om een bril te vinden die optimaal bij uw gezicht past. Voor de wat meer ronde gezichten komen in eerste instantie hoekige houten brilmonturen met vierkante of rechthoekige glazen in aanmerking. Ze verlenen de zachte lijnen van het gezicht meer contouren. Bij wat meer rechthoekige gezichten geldt het tegenovergestelde. Hier is een bril van hout in de zogenaamde panto-stijl een goede keuze. Deze heeft grote ronde glazen die boven licht afgevlakt zijn.

Een belangrijke rol bij de keuze spelen bovendien de kleuren van het montuur. Mensen met lichte haren en blauwe ogen komen over het algemeen goed uit de verf met koude tinten. Een optie is bijvoorbeeld een montuur met een grijs kunststof frame en bijna zwarte houten beugels. Voor de wat donkerdere types met zwarte of grijze haren komen bovendien warme kleuren in aanmerking. Mogelijkheden zijn bijvoorbeeld hoorn in havannabruin en rood-bruin hout en monturen in gouden honingtinten.

Maak gebruik van de vele voordelen die het kopen van een bril bij Mister Spex heeft

Bent u benieuwd hoe een bepaalde houten bril uit het assortiment van Mister Spex u staat? Om die reden bieden we u een comfortabele online paskamer. Vanuit uw eigen bank past u net zoveel houten brillen als u wilt. Alles wat u daarvoor nodig heeft, is een profielfoto (voor 2D) of een webcam (voor 3D). Bovendien profiteert u bij ons van de volgende voordelen:

  • Dankzij comfortabele zoekfilters maakt u snel een selectie die bij u past.

  • Wij sturen u snel tot vier brillenmonturen, die u tien dagen mag passen.

  • Als de bril niet bevalt, heeft u een 30-daagse retourgarantie.

  • Naast trendy houten brillen vindt u bij ons 3.000 verdere brillen van bekende merken, zoals Ray-Ban, Diesel, Carrera en Adidas.

  • ¹De korting tot 50% is van toepassing op een selectie van brillen en zonnebrillen (met en zonder sterkte). De korting is geldig t/m 06-03-2024 op misterspex.nl, zolang de voorraad strekt. Mag niet contant worden uitbetaald.Geselecteerde merken zijn uitgesloten van de korting in overeenstemming met de algemene voorwaarden van Mister Spex. Niet te combineren met andere kortingsbonnen. Commerciële distributie verboden. De algemene voorwaarden van Mister Spex zijn van toepassing.
10%

Ons team van opticiens staat graag voor je klaar

Veelgestelde vragenVeelgestelde vragenContactContact0800 380 06770800 380 0677

Betalingsmethodes

VISA LogoPayPal LogoMastercard LogoiDeal LogoBetalen op Rekening Logo

Leveropties

DHL Logo

Om veilig te kunnen bestellen

Thuiswinkel