Brillen

Brillen met dikke rand

Heb je al een bril van ons? Meld je nu aan en zoek brillen in jouw maat.
Sorteren op
1.393 Resultaten

Hoornen brillen: chique vintagetrend

Hoornen brillen zijn echte klassiekers. In de jaren twintig van de vorige eeuw kwam echt hoorn in de mode als materiaal voor brilmonturen. Vooral kunstenaars en intellectuelen kozen voor een hoornen bril en waren daarmee echte trendzetters. Ook sterren als Harold Lloyd en Buddy Holly droegen hoorn en maakten van de bril een stijlvol accessoire. Brillen van hoorn zijn tijdloos en verlenen de drager een serieuze en competente uitstraling.

Wat zijn hoornen brillen?

Hoornen brillen werden vroeger gemaakt van echt hoorn van rundvee of herten. Het robuust ogende materiaal en de kenmerkende volledige rand verlenen brillen van hoorn de typisch markante look. Het montuur van moderne hoornen brillen wordt tegenwoordig nog heel soms gemaakt van dierlijk hoorn, meestal buffelhoorn. Deze hoorn komt van Afrikaanse of Aziatische buffels die niet behoren tot de beschermde diersoorten. De hoornsubstantie voor echte hoornen brillen is een bijproduct van de veehouderij en is daarmee duurzaam.

Een echte hoornen bril van hoogwaardig natuurlijk materiaal overtuigt door zijn elasticiteit en stabiliteit en door zijn individuele nerfstructuur. Als u graag een hoornen bril wilt kopen die niet van echt hoorn gemaakt is, dan kiest u bij voorkeur voor een montuur van een synthetisch materiaal, zoals acetaat. Deze kunststof is gemaakt van cellulose en azijnzuurhydride en is erg stabiel. Bovendien is het een goedkoop alternatief voor echte hoorn. Brillen met hoornen montuur zijn vandaag de dag een geliefd accessoire en worden ook gedragen door mensen die eigenlijk helemaal geen bril nodig hebben. Ze zijn dus ook verkrijgbaar met glazen zonder sterkte.

Hoe maak ik een bril van echt hoorn schoon?

Met de juiste verzorging gaat een bril van echt hoorn lang mee. Zoals bij de meeste natuurlijke materialen moet de bril echter goed en regelmatig worden verzorgd. Hoorn heeft de neiging om uit te drogen als het erg warm is en de zon fel schijnt. Een hoornen bril mag daarom nooit te lang in de zon of in de buurt van een verwarming liggen. Om te voorkomen dat het hoorn broos wordt, moet u de bril regelmatig van vocht voorzien. Dat kan bijvoorbeeld door het frame in te smeren met een vette crème zoals vaseline of melkvet.

Hoe kan ik een hoornen bril online bestellen bij Mister Spex?

U heeft een mooie bril met hoornen montuur gevonden in ons assortiment en bent benieuwd of dit model u ook daadwerkelijk staat? Gebruik dan onze online paskamer. Klik op de rechter knop, upload een portretfoto of gebruik uw webcam. Op die manier kunt u de bril virtueel passen en een eerste selectie maken uit de modellen die in aanmerking komen.

Hoornen brillen kopen bij Mister Spex: uw online opticien met allerlei voordelen!

Heeft u een mooie bril met hoornen montuur gevonden? Koop dan uw favoriete model goedkoop en zonder enig risico online bij Mister Spex. Profiteer van de talrijke voordelen van Mister Spex:

  • Groot assortiment met ruim 3.000 modellen van bekende merken zoals Ray-Ban, Tom Ford, Carrera, Fossil, Silhouette en meer

  • Glazen met kwaliteitsgarantie inclusief uv-filter, hardingslaag en superontspiegeling

  • Glazen worden ingeslepen in ons topatelier in Berlijn

  • Afstellen van de bril door een partneropticien bij u in de buurt

  • Gratis verzending (vanaf 39 euro) en retournering

  • 30 dagen recht op teruggave

Wilt u meer weten over Mister Spex, ons aanbod en onze bestellingen? Onze vriendelijke klantenservice en ons competente team van opticiens adviseren u graag met betrekking tot alle vragen die u heeft. Vind uw nieuwe favoriete bril bij Mister Spex! Wij wensen u veel plezier bij het shoppen.

10%

Ons team van opticiens staat graag voor je klaar

Veelgestelde vragenVeelgestelde vragenContactContact0800 380 06770800 380 0677

Betalingsmethodes

VISA LogoPayPal LogoMastercard LogoiDeal LogoBetalen op Rekening Logo

Leveropties

DHL Logo

Om veilig te kunnen bestellen

Thuiswinkel