Zonnebrillen

Zonnebrillen voor ronde gezichten

Heb je al een bril van ons? Meld je nu aan en zoek brillen in jouw maat.
Sorteren op
4.519 Resultaten

Zonnebrillen voor ronde gezichten: elegantie dankzij markante lijnen

De zonnebril als modieus accessoire komt het beste tot z’n recht als u de vorm van de bril afstemt op de vorm van uw gezicht. U heeft een rond gezicht? Dan raden wij u een vierkant model aan, want dat zorgt voor een mooi contrast. Bovendien rekt u uw gezicht er optisch wat mee uit. Uw uitstraling blijft gewoon open en sympathiek – een typisch kenmerk van een rond gezicht – maar uw gezicht ziet er iets ovaler uit.

Waarom passen vierkante zonnebrillen goed bij een rond gezicht?

Bij het kopen van een zonnebril speelt de vorm van het gezicht vaak niet zo’n grote rol als bij het kopen van een bril op sterkte die permanent wordt gedragen. Geeft niets, want in de zomer mag het allemaal best iets gedurfder en grappiger – toch? Over het algemeen is onze stijltip voor ronde gezichten: Vierkante en rechthoekige vormen verlenen de zachte trekken van het ronde gezicht meer contouren. Zonnebrillen voor ronde gezichten vormen een contrast met de vrij zachte gezichtskenmerken, vooral bij de wangen en de kin. Het tegenovergestelde, eerder ongunstige effect bereikt u met ronde glazen. Maar sommige mensen kiezen hier ook bewust voor – met name mannen. De meeste vrouwen zetten echter in op balans, in plaats van er extra nadruk op te leggen.Zonnebrillen voor ronde gezichten zijn dus vooral mooi als ze de vorm van het gezicht niet nog meer benadrukken, maar als ze dat wat ontbreekt, aanvullen.

Wat zijn de kenmerken van een rond gezicht?

De meeste gezichten voldoen niet precies aan de geometrische blauwdruk. Het zijn dus bepaalde gebieden die het gezicht als hartvormig, ovaal of rond betitelen. Bij een rond gezicht zijn het de wangen en de kin die opvallen door een zachte uitstraling. De wangen versmallen relatief laat naar de kin toe, terwijl de kin zelf een vrij brede in plaats van puntige kromming vertoont.

De breedte en het frametype bij een zonnebril voor ronde gezichten

Wat geldt voor brillen op sterkte, geldt al helemaal voor zonnebrillen: De breedte van het frame moet overeenkomen met de breedte van het gezicht ter hoogte van de beugels. Zonnebrillen voor ronde gezichten moeten daarom eindigen bij de bovenkant van de wangen. Zonnebrillen zijn over het algemeen toch iets groter dan gewone brillen. Dankzij het virtuele passen met een foto of webcam kunt u achter een display of computerscherm zien of klassiekers zoals de Wayfarer-vorm van Ray-Ban een alternatief is voor een vierkante of rechthoekige vorm. Vaak zijn het kleine details die bepalen of een zonnebril u goed staat – en bij u in de smaak valt.

Het type frame speelt bij zonnebrillen een minder grote rol: frames met volledige rand zijn veruit het meest geliefd. Een sierlijk frame dat de glazen omsluit verlenen zonnebrillen voor ronde gezichten een elegante en modieuze noot. Aangevuld met trendy kleuren, geraffineerde kleurverlopen en bicolor varianten is de mooie look compleet.

De service van Mister Spex ondersteunt uw persoonlijke stijl

Dankzij onze praktische online pasoptie kunt u meteen zien of uw favorieten u ook daadwerkelijk staan.Upload een foto en klik op het gewenste model. Het beeldscherm of display vervangen uw spiegel – maar dan niet spiegelverkeerd. De verdere dienstverlening van Mister Spex maakt het online kopen van een nieuwe zonnebril nog veel leuker. Daarbij horen:

  • U kunt uw zonnebril gratis laten afstellen bij een van onze partneropticiens

  • We verzenden gratis vanaf een bestelwaarde van 39 euro!

  • Online kopen bij Mister Spex gaat gepaard met een 30-daags recht op teruggave.

10%

Ons team van opticiens staat graag voor je klaar

Veelgestelde vragenVeelgestelde vragenContactContact0800 380 06770800 380 0677

Betalingsmethodes

VISA LogoPayPal LogoMastercard LogoiDeal LogoBetalen op Rekening Logo

Leveropties

DHL Logo

Om veilig te kunnen bestellen

Thuiswinkel