Welkom bij misterspex.nl

We streven ernaar u de best mogelijke gebruikerservaring te bieden. Om onze diensten voor u te optimaliseren, maken we gebruik van cookies en soortgelijke technologieën voor marketingdoeleinden. Door op 'Akkoord' te klikken, stemt u hiermee in. U kunt dit te allen tijde herroepen.

Meer informatie vindt u in ons privacybeleid.

Hallo, zon! Wij vieren de lente met 18 % korting¹ Code: SUNSHINE
Vintage brillen

Vintage brillen

Oud wordt nieuw

Categorie

Gebruik onze filters

om uw perfecte bril nóg sneller te vinden.

Vintage brillen

(3.119)

Geen resultaten gevonden

Producten 1 tot 60 van 3.119

Vintage brillen online bestellen bij Mister Spex

Bij Mister Spex treft u één van de grootste collecties vintage brillen van Europa aan. U vindt er ruim 1.000 modellen van topdesigners zoals Ray-Ban, Persol, Police, Escada, Prada en Céline. De onderlinge verscheidenheid is groot, maar kenmerkend zijn cateye vormen, aardse kleurtinten (bruin, pilootgroen) en relatief grote glazen. Met behulp van het uitgebreide filtermenu geeft u binnen enkele klikken aan waaraan uw nieuwe vintage bril moet voldoen.

Vintage brillen: oud wordt nieuw

Of het nu gaat om kleding, zonnebrillen of brillen op sterkte: de vintage-stijl is helemaal in. Centraal staan de jaren ‘20 tot ’80 die modellen als de pilotenbril, cateyebril en pantobril hebben voortgebracht. De glazen van deze brillen zijn relatief groot en daarmee opvallend. Waar randloze modellen een paar jaar geleden nog helemaal trendy waren, mag het anno 2017 weer bombastisch. De vintage trend sluit daar naadloos bij aan.

In de voetsporen van … Marilyn Monroe

De pantobril behoort bij Mister Spex tot de absolute bestsellers. Het model werd ontworpen in de jaren ’20 en destijds voornamelijk gedragen door intellectuelen en kunstenaars. In de jaren ’50 en ’60 ontdekten sterren het model, dat van boven iets platter is dan van onder, en in de jaren ’70 brak het door als onmisbaar accessoire. Bekende panto-liefhebbers zijn Woody Allen en Johnny Depp

Een ander geliefd vintage model is de pilotenbril, die ook wel ‘aviator’ wordt genoemd. Aviator zonnebrillen werden in de jaren ’30 speciaal ontworpen als zonbeschermers voor piloten maar groeiden in de jaren erna snel uit tot geliefd modeaccessoire. In de jaren ’70 werden ze voorzien van gekleurde glazen en braken ze door bij het brede publiek. Met name Ray-Ban en Calvin Klein staan bekend om hun aviator modellen, maar ook in de collecties van andere topontwerpers ontbreken ze niet.

Cateye brillen staan voor Hollywood glamour. Ze hebben opvallende glazen die aan de uiteinden spits naar boven lopen en werden in het verleden veel gedragen door coryfeeën als Marilyn Monroe en Grace Kelly. Cateye brillen combineren vintage nostalgie met moderne elegantie en zijn echte eyecatchers. Bij Mister Spex treft u de mooiste cateye modellen aan van designers zoals Burberry en Lacoste.

Bestel nu uw vintage bril bij Mister Spex

Bestellen bij Mister Spex is ongecompliceerd, snel en risicoloos. Met behulp van de virtuele paskamer past u alle modellen thuis voordat u ze bestelt. U heeft een goede eerste indruk? Dan heeft u het recht tot vier brillen tien dagen lang kosteloos thuis te passen. Nadat u uw keuze heeft gemaakt, stuurt u alle modellen terug en geeft u aan op welk vintage model uw keuze is gevallen. Dat model verglazen wij vervolgens voor u in ons state-of-the-art atelier met glazen die standaard zijn voorzien van een hoogwaardige uv-filter, krasbestendige laag en anti-reflectielaag.

Mister Spex nieuwsbrief

Altijd over aanbiedingen & trends
geïnformeerd zijn. Aanmelden en een 5% voucher ontvangen.

Veilig Winkelen & Betalen

Betaal via een versleutelde verbinding veilig met uw favoriete betalingsmethode.

Veilig Winkelen & Betaleng

Gratis verzending va. 39 €

Wij bezorgen gratis va. 39 € naar Nederland en België met DHL

Ontdek meer van Mister Spex

Exclusieve events, laatste trends en persoonlijk advies.


* Totaal van de reguliere shop prijs voor brilmontuur en de aanbevolen verkoopprijs (AVP) voor twee superontspiegelde Starvision enkelvoudige kunststof glazen (brekingsindex 1,5) incl. hard-coating verkrijgbaar op sterkte (Sph). + 6.0 / -6.0 dpt; Cil. + 2.0 / -2.0 dpt.

** Bij elk montuur zijn al superontspiegelde enkelvoudige kunststof glazen (brekingsindex 1,5) incl. hard-coating verkrijgbaar op sterkte (Sph). + 6.0 / -6.0 dpt; Cil. + 2.0 / -2.0 dpt bij de prijs inbegrepen.

De doorgestreepte prijs zonder AVP is de standaard verkoopprijs van Mister Spex.