Multifocale contactlenzen

Multifocale contactlenzen: een alternatief voor een bril met progressieve glazen

De multifocale contactlens, ook wel progressieve contactlens genoemd, is het perfecte alternatief voor een bril met progressieve glazen. Vooral mensen boven de 40 hebben vaak last van ouderdomsverziendheid. Bij deze refractieafwijking vermindert het zicht van het oog op korte afstand. Scherp zicht is probleemloos mogelijk met multifocale lenzen in verschillende afstanden. U koopt ze bij Mister Spex.

Wat is ouderdomsverziendheid en hoe wordt dit gecorrigeerd?

Beginnende ouderdomsverziendheid is een natuurlijk proces. Bijna iedereen krijgt er uiteindelijk mee te maken. Met de toenemende leeftijd, meestal vanaf ongeveer 40 jaar, neemt de elasticiteit van de ooglens langzaam af. Het oog kan zich dan niet meer zo goed aanpassen aan de verschillende afstanden. U beseft dat u ineens wazig ziet op korte afstand, bijvoorbeeld bij het lezen of schrijven. Hebt u geen refractieafwijking maar slechts ouderdomsverziendheid, ook wel bekend als presbyopie, dan kunt u dit gemakkelijk corrigeren met een leesbril. Het nadeel is echter dat u elke keer uw bril weer op moet zetten als u iets scherp in uw omgeving wilt zien.

Bent u al kortzichtig en ziet u opeens van zowel dichtbij als veraf slecht? Dan is uw recente bril of zonnebril met glazen op sterkte niet meer voldoende bij ouderdomsverziendheid. U hebt onmiddellijk een bril met progressieve lenzen of multifocale contactlenzen nodig.

Voor wie zijn multifocale contactlenzen geschikt en hoe werken ze?

Als u kortzichtig bent en er ook ouderdomsverziendheid ontstaat, zijn multifocale contactlenzen de juiste keuze voor u. Multifocale contactlenzen bieden meer dan een bril of zonnebril op sterkte. Het grote voordeel is dat u niet steeds een extra bril hoeft mee te nemen. Een bril verandert niet alleen uw gezicht visueel, er is ook altijd een zekere afstand tot het oog, zodat het beeld van de werkelijkheid iets kleiner of groter is. Multifocale contactlenzen zitten rechtstreeks op het oog en maken elke kleine beweging van uw oog mee. Voor actieve mensen zijn multifocale lenzen daarom zeer geschikt omdat het hun bewegingsvrijheid niet belemmert. Multifocale contactlenzen herkent u door het gebruik van de naam "multifocaal" of "presbyopie".

Het principe van progressieve lenzen is eenvoudig: de bovenzijde is voor afstand, het onderste gedeelte voor dichtbij. Maar hoe werkt dat in multifocale lenzen? Het is eenvoudig: de lens is aangepast voor beide refractieafwijkingen. Sommige fabrikanten plaatsen het nabijgedeelte in het midden van de lens en het afstandsgedeelte eromheen. Anderen doen het andersom. Een derde variant zijn de afwisselende cirkelvormige ringen op de lens voor kijkzones. In alle gevallen krijgen de hersenen op hetzelfde moment een scherp en een wazig beeld. Afhankelijk van de situatie verdwijnt het wazige beeld eenvoudig.

Professioneel advies en aanpassing is een voorwaarde

Laat u door een oogarts of een van de 500 partneropticiens van Mister Spex onderzoeken. Een oogarts of optometrist kan op basis van uw oogvorm en andere functies geschikte multifocale contactlenzen aanbevelen. Voor de aanpassing van de contactlens wordt vastgesteld welke lens bij uw oog past.

Dit is vooral belangrijk voor multifocale contactlenzen, als u voor de eerste keer contactlenzen wilt gebruiken of wisselen naar multifocale lenzen bij het ontstaan van presbyopie. Met de verkeerde lenzen riskeert u waterige en droge ogen of oogletsel. Zelfs als ervaren contactlensdrager is het belangrijk om één keer per jaar een opticien of oogarts te bezoeken om te controleren of uw ogen of uw gezichtsvermogen zijn veranderd.

Onze tip? Bij multifocale lenzen is de gewenningstijd langer dan bij normale contactlenzen. Het brein heeft tijd nodig om zich op het beeld te concentreren.

Wat zijn de verschillen in multifocale contactlenzen?

Contactlenzen voor ouderdomsverziendheid verschillen hoofdzakelijk in de lengte van de maximale draagperiode. Bij Mister Spex bieden wij u de volgende alternatieven aan.

 • Daglenzen wisselt u elke dag

 • Weeklenzen draagt u maximaal 14 dagen

 • Maandlenzen draagt u tot 30 dagen

 • Dag- en nachtlenzen draagt u dag en nacht

Multifocale lenzen dagelijks wisselen

Bij Mister Spex vindt u een brede selectie van multifocale daglenzen van gerenommeerde fabrikanten tegen een zeer redelijke prijs. Zo zijn er de Proclear 1 Day Multifocal van CooperVision of DAILIES Aqua Comfort Plus Multifocal van Alcon / Ciba Vision. Hebt u last van zeer droge ogen? Dan is Biotrue oneday voor presbyopie van Bausch & Lomb een goede keuze. Het vochtgehalte van 78% komt ongeveer overeen met dat van het hoornvlies en voorkomt uitdroging.

Multifocale weeklenzen

Weeklenzen zijn contactlenzen die u tot 14 dagen in het oog draagt. Ze zijn zuurstofdoorlaatbaar en beschermen het oog tegen uitdrogen. Weeklenzen zijn een goede middenweg tussen de dure daglenzen en voordelige maandlenzen, als u veel belang hecht aan hygiëne en nieuwe contactlenzen.

Maandlenzen met progressieve functie, high-techlenzen voor alle comfort

Voor maandlenzen heeft u, net als voor weeklenzen, een geschikt reinigings- en verzorgingssysteem nodig. U kunt ze tot maximaal 30 dagen dragen. Veel maandlenzen hebben speciale eigenschappen om deze lange draagperiode mogelijk te maken.

Als u gevoelige ogen hebt, zijn de Air Optix Aqua Multifocal van Alcon / Ciba Vision een goede keuze. Ook de Biofinity Multifocal van CooperVision zijn bijzonder zacht voor het oog. Voor extreem droge ogen biedt Mister Spex de SofLens Multi-Focal van Bausch & Lomb aan. Deze fabrikant heeft verder zeer speciale multifocale lenzen in het assortiment: The PureVision Multi-Focal Day & Night. U kunt ze tot 30 dagen, dag en nacht dragen in overleg met uw oogarts of opticien.

Bestel multifocale contactlenzen online bij Mister Spex: uw voordelen

Bij Mister Spex vindt u contactlenzen van merken zoals Air Optix Aqua, Biofinity, Dailies en Proclear. Geniet van de vele geweldige voordelen bij het bestellen bij Mister Spex.

 • Blijvend lage prijzen: tot 40% korting op torische lenzen

 • Supersnelle levering

 • Wij leveren gratis vanaf 39 euro, voor bestellingen onder 39 euro betaalt u slechts 3,99 euro verzendkosten

 • Onze partneropticiens staan klaar voor de aanpassing van uw contactlenzen

 • U hebt het recht om de contactlenzen binnen de 30 dagen te retourneren

  10%

  Ons team van opticiens staat graag voor je klaar

  Veelgestelde vragenVeelgestelde vragenContactContact0800 380 06770800 380 0677

  Betalingsmethodes

  VISA LogoPayPal LogoMastercard LogoiDeal LogoBetalen op Rekening Logo

  Leveropties

  DHL Logo

  Om veilig te kunnen bestellen

  Thuiswinkel