Contactlenzen

Torische contactlenzen

Sorteren op
40 Resultaten

Torische contactlenzen voor astigmatisme: egalisatie van het zicht

U ziet details slechts vervormd en contrasten wazig: een ongelijke kromming van het hoornvlies, ook wel astigmatisme of cilinderafwijking genoemd, verslechtert het zicht. Torische contactlenzen corrigeren het enigszins vervormde hoornvlies en zorgen zo voor een duidelijker en scherper beeld. Zoals met alle contactlenzen moet de torische lens exact worden afgestemd op het oog bij de opticien of optometrist.

Wat is astigmatisme?

Veel mensen hebben last van astigmatisme vanaf de geboorte. Het verschil met een hoornvlies zonder vervorming is dat het hoornvlies niet bolvormig maar elliptisch van vorm is. Het is een refractie- of brekingsafwijking in het oog, omdat het invallende licht niet precies samenvalt op een punt in het netvlies, maar verdeeld is over de gehele retina. Er wordt gesproken van een cilindrische krommingsfout, in de omgangstaal spreekt men van astigmatisme.

U hebt wellicht astigmatisme of een cilindrische afwijking als u objecten alleen nog vervormd en wazig waarneemt. Bij astigmatisme geeft het beeldvormende, optische vermogen van het oog een vaag beeld van de omgeving op het netvlies. Dit betekent dat de gezichtsscherpte afneemt. Torische contactlenzen corrigeren de zogenaamde astigmatische afwijkingen.

Vaak komt dit verminderd gezichtsvermogen voor in combinatie met bijziendheid of verziendheid. Afhankelijk van de vorm van astigmatisme zijn torische contactlenzen uitermate geschikt voor de correctie.

Wat zijn de eigenschappen en functies van torische contactlenzen?

Torische contactlenzen worden gebruikt bij astigmatisme (zogenaamde progressieve contactlenzen tegen cilindrische afwijking). Deze speciale lenzen compenseren het licht vervormde hoornvlies, waardoor een duidelijk en helder zicht ontstaat. Bijzonder belangrijk is de stabiele positie van de lens op het oog, om het astigmatisme optimaal te corrigeren. Hiervoor zorgen verschillende systemen (stabilisatiezones van de contactlens of dikte zoals bij Biomedics) van de fabrikant. Tussen de lens en het hoornvlies vormt zich een torische (cilindrische) gevormde traanfilm die compenseert voor de refractie of de brekingsafwijkingen van het oog.

Deze torische lenzen hebben de volgende kenmerken:

  • Ze hebben aan de voor- en achterkant een verschillende kromming

  • De vorm beïnvloedt de sterkte en richting waarbij de invallende lichtstralen breken in de lenzen. Ter compensatie van het astigmatisme hebben torische lenzen refractieve sterkten in horizontale en verticale richting

  • In deze speciale lenzen zijn stabilisatiezones opgenomen zodat de contactlens, bijvoorbeeld tijdens het knipperen van de ogen, zijn positie in het oog niet verandert

Waarom heeft een contactlens aanpassing nodig?

Torische lenzen moeten exact worden afgestemd op het desbetreffende oog, net als elke andere contactlenzen. In de afzonderlijke productie van torische lenzen is naast de waarde in dioptrie ook de as- en cilinderwaarde van het astigmatisme belangrijk. Een aanpassing van de contactlens is voor lenzen bij astigmatisme van essentieel belang. Om oogletsel of verkeerde lenzen te voorkomen moet u beslist een oogarts en / of optometrist bezoeken en uw ogen laten meten.

Een oogtest meet het gezichtsvermogen van uw ogen en wordt als sferische sterkte (SPH) aangeduid. Het resultaat wordt aangegeven in dioptrieën. Deze eenheid drukt de refractieve kracht voor het scherpstellen van lichtstralen uit. Negatieve waarden komen overeen met bijziendheid, ze worden op het doosje of recept van uw contactlenzen aangegeven door een minteken ("-") voor het nummer. Positieve waarden betekenen verziendheid en verwijzen naar een plusteken ("+") voor het nummer.

Naast de dioptrie bepaalt de opticien bij astigmatisme ook de cilinderwaarde (of CYL CYL) en as (A, ACH, AX). De aswaarde geeft aan hoe de cilinder aangepast moet worden ter compensatie van het astigmatisme. Beide ogen kunnen een andere as- en cilinderwaarde hebben.

Torische lenzen voor elke draagperiode

U herkent torische lenzen door de beschrijving op de verpakking "voor astigmatisme" of "toric". Andere termen die u kunt tegenkomen zijn onder andere "contactlenzen astigmatisme" of "torische contactlenzen".

Lenzen voor astigmatisme zijn zowel verkrijgbaar als daglenzen, weeklenzen en maandlenzen. Populaire torische daglenzen zijn bijvoorbeeld, 1-Day Acuvue Moist for Astigmatism 30 Box van Johnson & Johnson, de Focus DAILIES Toric 30 Box van Ciba Vision of Soflens Daily Disposable Toric van Bausch & Lomb.

Torische weeklenzen worden alleen maar aangeboden door de fabrikant Johnson & Johnson. In het assortiment van Mister Spex vindt u de ACUVUE OASYS for Astigmatism of ACUVUE ADVANCE for ASTIGMATISM. Bij de torische maandlenzen zijn de Air Optix for Astigmatism 3 Box van Ciba vision en de Biofinity Toric 6er Box van Cooper Vision populaire producten.

Koop torische contactlenzen online: overzicht service

Mister Spex biedt een breed assortiment van torische contactlenzen. Wij bieden populaire merken zoals Johnson & Johnson, CooperVision, Bausch & Lomb of Ciba vision.

Profiteer van onze voordelen

  • Blijvend lage prijzen: tot 40% korting op torische lenzen

  • Supersnelle levering

  • Bij bestellingen vanaf 39,00 euro zijn er geen verzendkosten

  • Vertrouw indien nodig op onze 30 dagen geldteruggarantie

10%

Ons team van opticiens staat graag voor je klaar

Veelgestelde vragenVeelgestelde vragenContactContact0800 380 06770800 380 0677

Betalingsmethodes

VISA LogoPayPal LogoMastercard LogoiDeal LogoBetalen op Rekening Logo

Leveropties

DHL Logo

Om veilig te kunnen bestellen

Thuiswinkel