Contactlenzen

Silicone hydrogel contactlenzen

De hele dag een helder zicht met silicone hydrogel contactlenzen

Moderne contactlenzen zijn gemaakt van zeer functioneel materiaal dat een positief effect heeft op de zuurstoftoevoer naar het oog en op de vochtbalans. De verbeterde zuurstofdoorlaatbaarheid van de lenzen zorgt ervoor dat uw ogen goed kunnen ademen. Het resultaat? Een aangenaam fris gevoel. Silicone hydrogel contactlenzen behoren tot de meest verdraagzame lenzen die momenteel verkrijgbaar zijn. Waarom dat zo is en waarop u bij de verzorging van uw silicone hydrogel lenzen moet letten leggen we uit in deze editorial.

Waarom u het beste kunt kiezen voor de beste contactlenzen die er zijn

Als u graag en vaak contactlenzen draagt, kent u het vast: het draagcomfort neemt vaak in de loop van de dag af. Dit komt in de eerste plaats door de toenemende vervuiling van de lens door de proteïnerijke traanlaag. Maar ook stof en vuil die in de loop van de dag in het oog belanden spelen een rol. Een verdere factor is de contactlens zelf, want door het dragen ervan kan er minder zuurstof bij de ogen komen. Daarnaast speelt water een rol. Contactlenzen absorberen een deel van het traanvocht en drogen de ogen zo sneller uit. Veel contactlensdragers doen hun lenzen daarom na ongeveer acht uur uit. Met de silicone hydrogel contactlenzen investeert u in een high tech product dat veel van de problemen oplost die tijdens het dragen ontstaan.

Dankzij de extra zuurstof is het comfort verbeterd en kunt u de lenzen langer dragen. Bovendien loopt u minder risico op irritaties en infecties en lijken uw ogen witter en gezonder.

Zo werken de silicone hydrogel contactlenzen

Voor een optimale verzorging hebben uw ogen zuurstof en veel water nodig. Als een van deze twee componenten ontbreekt, worden de ogen droog en rood en gaan ze pijn doen. Normale contactlenzen, bijvoorbeeld van hydrogel, hebben een vrij hoge verdraagzaamheid, maar moeten na acht tot tien uur worden uitgedaan. Silicone hydrogel contactlenzen kunnen daarentegen tot 14 uur worden gedragen, mits ze zo lang lekker zitten. Neem in ieder geval vooraf contact op met uw opticien of oogarts voor een contactlensaanpassing.

  • Een laag watergehalte maakt alle verschil: Silicone hydrogel contactlenzen hebben vaak maar een watergehalte van 30 procent. Omdat ze zelf weinig water nodig hebben, onttrekken ze ook minder traanvocht aan het oog. Bovendien verliest het materiaal erg langzaam water, waardoor de wateropname nog eens extra wordt vertraagd.

  • Betere zuurstofdoorlaatbaarheid: Silicone hydrogel contactlenzen hebben een hoge zuurstofdoorlaatbaarheid. Zo ontvangt het hoornvlies tot zever keer meer zuurstof dan bij normale lenzen. Daardoor komt belangrijke zuurstof niet via het traanvocht, maar ook via het materiaal zelf bij de ogen.

Overigens: De zuurstofdoorlaatbaarheid wordt aangegeven met de DK-waarde die voor silicone hydrogel lenzen tussen 100 en 200 dk/t ligt en neerkomt op ongeveer 98% doorlaatbaarheid.

Silicone hydrogel lenzen voor iedere gelegenheid

De goed te verdragen lenzen zijn bij Mister Spex te koop in allerlei variaties. Naast sferische lenzen, waarmee u kunt corrigeren voor een slecht zicht in het dioptriebereik, krijgt u bij ons ook torische lenzen evenals >multifocale lenzen. Torische lenzen worden gebruikt voor de correctie van een verkromd hoornvlies, multifocale lenzen corrigeren voor een slecht zicht dichtbij en veraf, en voor zogenaamde 'ouderdomsverziendheid'.

Of het nu gaat om maandlenzen, weeklenzen of daglenzen: Mister Spex heeft een groot aanbod en scherpe prijzen

Silicone hydrogel contactlenzen vindt u in onze onlinshop van alle bekende en hoogwaardige fabrikanten, waaronder Acuvue, Biofinity, Air Optix, Purevision en nog veel meer. Welke lenzen het meest geschikt zijn voor uw ogen en welke contactlenzenfrequentie het beste bij u past – daglenzen, weeklenzen of maandlenzen – bespreekt u met uw oogarts of opticien. In onze editorial leest u meer over de keuze van de juiste contactlenzen: zo vindt u contactlenzen die bij u passen"

Uw voordelen bij Mister Spex

  • Bestel tegen scherpe prijzen & en bespaar tot 40%

  • Vanaf een bestelwaarde van 39 euro geen verzendkosten

  • Bel onze gratis klantenservice als u vragen heeft over onze producten of uw bestelling

10%

Ons team van opticiens staat graag voor je klaar

Veelgestelde vragenVeelgestelde vragenContactContact0800 380 06770800 380 0677

Betalingsmethodes

VISA LogoPayPal LogoMastercard LogoiDeal LogoBetalen op Rekening Logo

Leveropties

DHL Logo

Om veilig te kunnen bestellen

Thuiswinkel