Sportbrillen

Sportbrillen op sterkte

Heb je al een bril van ons? Meld je nu aan en zoek brillen in jouw maat.
Sorteren op
297 Resultaten

Een sportbril op sterkte: scherper zicht

Fysieke inspanning op het voetbalveld, constant veranderen van richting aan de klimwand of schokken bij het mountainbiken op oneffen terrein: gewone brillen zijn niet bestand tegen zulke uitdagingen. Dat is vervelend, want voor een goede en veilige prestatie hebben we een optimaal zicht nodig. Een sportbril op sterkte corrigeert voor oogafwijkingen zoals bij- of verziendheid. Omdat de eisen verschillend zijn voor de verschillende sporten kunnen het montuur en de glazen worden afgestemd op de betreffende discipline.

Inhalt

Waarom is een goed zicht belangrijk voor sporters?

Waaraan moeten sportbrillen op sterkte voldoen?

Sportbril op sterkte online bestellen

Waarom is een goed zicht belangrijk voor sporters?

Bij een teamsport, tijdens het joggen of op het water: onze ogen moeten bij elke beweging de hele omgeving kunnen waarnemen. Slecht zicht vermindert de reactiesnelheid en een goede, veilige omgang met sportapparatuur. In het geval van astigmatisme, bijziendheid of verziendheid zijn sportbrillen op sterkte dan ook onmisbaar.

Een goede oogbescherming vermindert niet alleen beschadiging van de ogen, maar beperkt ook het risico op lichamelijk letsel. Een normale bril is niet geschikt voor sportieve activiteiten en verhoogt de kans op ongelukken door het beslaan van de glazen of het verschuiven van de bril. Mensen met een verminderd zicht moeten daarom tijdens het sporten altijd kiezen voor een verglaasde sportbril. Waaraan moeten sportbrillen op sterkte voldoen?

Tijdens het sporten beweegt u constant. De bril mag niet verschuiven, onaangenaam drukken of beslaan. Dankzij verstelbare neuspads en aan te passen beugels (bijvoorbeeld sportbrillen van Oakley) geniet u van een hoog draagcomfort. Een sportbril op sterkte voldoet aan hoge eisen:

Monturen en correctieglazen van breukvast kunststof verkleinen de kans op blessures. Rubberen beugels en neuspads zitten vast op de neus en achter de oren zonder daarbij drukplekken te veroorzaken. Een flexibele band van rubber bevestigt de bril bovendien aan het hoofd. Dit is met name praktisch bij sporten waarbij veel snelle bewegingen worden gemaakt. Onder een helm drukt het frame niet op de slapen of de oren. De gebogen vorm van de glazen beschermt de ogen tegen wind, water, stof en insecten. Ontspiegelde glazen vermijden lichtreflecties. Een anticondenslaag zorgt voor een helder zicht. Sportbrillen voor brildragers: onze service in één oogopslag.

Bij Mister Spex krijgt u sportbrillen op sterkte voor een totaalprijs. Onze hoogwaardige glazen van kunststof zijn al voorzien van een uv-filter, superontspiegeling en een hardingslaag. Wij verkopen alleen glazen van toonaangevende fabrikanten zoals SEIKO Optical, Hoya Lens en Essilor. De bril bevalt toch niet? Stuur de bril binnen 30 dagen gratis naar ons terug.

10%

Ons team van opticiens staat graag voor je klaar

Veelgestelde vragenVeelgestelde vragenContactContact0800 380 06770800 380 0677

Betalingsmethodes

VISA LogoPayPal LogoMastercard LogoiDeal LogoBetalen op Rekening Logo

Leveropties

DHL Logo

Om veilig te kunnen bestellen

Thuiswinkel