We gebruiken cookies om u de best mogelijke service aan te kunnen bieden. Als u verder gebruik maakt van deze website, stemt u in met het gebruik van cookies.
Multifocale contactlenzen

Multifocale contactlenzen
progressives

  • Snelle levering
  • 30-daagse geldteruggarantie
  • Excellente gratis klantenservice

Categorie

Lenstype

Merk

Fabrikant

Prijs in EUR

12

Multifocale contactlenzen


Multifocale contactlenzen online bestellen bij Mister Spex

Bent u bijziend of verziend maar wilt u liever geen bril dragen, dan zijn multifocale lenzen een uitstekende keuze. Multifocale lenzen hebben hetzelfde effect als een multifocale bril: Ze compenseren voor bijziendheid en verziendheid. Met dit soort lenzen ziet u dus altijd scherp.

Multifocale lenzen: het ruime aanbod bij Mister Spex

Mister Spex heeft een groot assortiment multifocale lenzen, waardoor u snel en eenvoudig lenzen vindt die passen bij uw speciale wensen en behoeften. Heeft u gevoelige ogen, dan zijn de Air Optix Aqua Multifocal (Alcon / Ciba Vision) of de Biofinity Multifocal (Cooper Vision) erg geschikt. Heeft u snel last van erg droge ogen, dan zijn de SofLens Multi-Focal (Bausch & Lomb) een passende keuze. Bausch & Lomb biedt daarnaast de PureVision Multi-Focal Day & Night lenzen aan, die u, in overleg met uw oogarts of opticien, maar liefst 30 dagen dag en nacht in mag houden.

Heeft u een voorkeur voor daglenzen, die u na een dag dragen weggooit, dan slaagt u in de Mister Spex shop ook zeker. Bijzonder geliefd zijn de Proclear 1 Day Multifocal (Cooper Vision) en de DAILIES AquaComfort Plus Multifocal (Alcon / Ciba Vision). Heeft u last van erg droge ogen, dan zijn de Biotrue ONEDay for Presbyopia daglenzen (Bausch & Lomb) erg geschikt. De vochtigheidsgraad van 78 procent is gelijk aan die van het hoornvlies, waardoor uitdroging van de ogen wordt voorkomen.

Ouderdomsverziendheid: multifocale lenzen bieden uitkomst

Ouderdomsverziendheid is een bekend fenomeen dat met name voorkomt vanaf het veertigste levensjaar. Hoe ontstaat het? En, hoe kunnen multifocale lenzen uitkomst bieden? Onze opticiens beantwoorden de door u meest gestelde vragen:

1.) Wat is ouderdomsverziendheid?

Ouderdomsverziendheid, ook wel presbyopie genoemd, is een ziekte waarbij het oog vermindert functioneert. Het nabijpunt – het dichtstbijzijnde punt dat door het oog nog scherp waargenomen kan worden – schuift steeds verder weg. Ouderdomsverziendheid treft uiteindelijk iedereen, met name vanaf veertig.

2.) Hoe ontstaat het?

In principe zijn onze ogen zo ingesteld dat ze verte goed waarnemen. Switcht de focus naar voorwerpen in onze nabijheid, moeten onze ogen zich aanpassen. Om de voorwerpen scherp te kunnen zien, veranderen onze ooglenzen van vorm. Naarmate we ouder worden, worden de ooglenzen echter minder elastisch. Het dichtstbijzijnde punt dat door het oog nog scherp waargenomen kan worden, schuift daardoor steeds verder weg. Het proces begint al rond ons 10e, maar neemt rond ons 40e, 45e steeds duidelijkere vormen aan.

3.) Hoe weet ik dat ik aan ouderdomsverziendheid lijd?

U houdt uw boek of krant tijdens het lezen steeds verder van u af om de letters te kunnen herkennen? U krijgt tijdens het lezen snel last van hoofdpijn, druk achter de ogen of duizeligheid? Dan lijdt u mogelijk aan ouderdomsverziendheid. De leeftijd waarop het ontstaat, is afhankelijk van de eerdere oogafwijking (of, het gebrek daaraan). Bent u bijziend, dan treedt het over het algemeen pas op rond de vijftig. Bent u verziend, dan kan het al rond uw dertigste ontstaan. Heeft u altijd een normaal zicht gehad, dan ontstaat het over het algemeen rond de veertig.

4.) Hoe functioneren multifocale contactlenzen?

Het principe van een multifocale bril is eenvoudig: Boven bevindt zich het gedeelte voor de verziendheid, onder voor de bijziendheid. Bij multifocale lenzen werkt het net iets anders. Hoe precies, dat is onder andere afhankelijk van de producent. Een veelvoorkomende variant zijn lenzen waarbij het deel voor de bijziendheid in het midden is geplaatst en het deel voor de verziendheid aan de rand; andere producenten doen het precies andersom. Een derde manier is een cirkelvormige afwisseling van de verschillende sterktes. Ongeacht de keuze “zien” de hersenen tegelijkertijd een scherp en een onscherp beeld. Het onscherpe beeld filteren ze simpelweg weg.

5.) Waarom moeten multifocale lenzen worden gepast?  

Net als bij andere lenzen is het erg belangrijk om multifocale lenzen te passen. Uw as- en cylinderwaarden moeten precies worden afgestemd op uw ogen. Alleen dan passen uw lenzen precies op uw ogen en profiteert u van een optimaal zicht. Natuurlijk speelt ook uw dioptrie-waarde daarbij een belangrijke rol. In het geval van multifocale lenzen bepaalt uw oogarts of opticien twee type waarden: uw correctiewaarden en de waarden behorende bij uw ouderdomsverziendheid. Op die manier worden multifocale lenzen geproduceerd die naadloos aansluiten bij uw ogen.

6.) Hoe lang duurt het voordat ik aan mijn multifocale lenzen gewend ben?

Dat duurt iets langer dan bij gewone lenzen. De hersenen hebben iets langer nodig om te wennen aan de verschillende sterktes.

Snel, eenvoudig en veilig bestellen

Bij Mister Spex vindt u snel en eenvoudig lenzen die aansluiten bij uw speciale behoeften. U heeft de keuze tussen talloze dag- en maandlenzen van vooraanstaande merken als Cooper Vision, Bausch & Lomb en Alcon / Ciba Vision. U profiteert van de volgende voordelen:

- Snelle, kosteloze bezorging met DHL of Hermes

- Gratis retourneren binnen 30 dagen

- Gratis klantenservice: 0800 810 80 90

- Deskundig advies van lokale partneropticiens


* Totaal van de reguliere shop prijs voor brilmontuur en de aanbevolen verkoopprijs (AVP) voor twee superontspiegelde Starvision enkelvoudige plastic glazen (brekingsindex 1,5) incl. hard-coating verkrijgbaar op sterkte (Sph). + 6.0 / -6.0 dpt; Cil. + 2.0 / -2.0 dpt.

** Bij elk montuur zijn al superontspiegelde enkelvoudige plastic glazen (brekingsindex 1,5) incl. hard-coating verkrijgbaar op sterkte (Sph). + 6.0 / -6.0 dpt; Cil. + 2.0 / -2.0 dpt bij de prijs inbegrepen.

De doorgestreepte prijs zonder AVP is de standaard verkoopprijs van Mister Spex.