Fendi bij Mister Spex

Het succes van het Italiaanse modelabel Fendi is begonnen in hartje Rome in de Via del Plebiscito. Hier openden Adele en Edoardo Fendi in 1925 een lederwarenwinkel die al snel werd omarmd door de inwoners van de stad. Ze waardeerden met name de kwaliteit van het handwerk en de elegante stijl van de ontwerpen. Het echtpaar besloot een tweede winkel te openen: het werd de basis voor het vandaag de dag wereldwijd bekende Fendi-imperium.

Familiebedrijf slaat nieuwe wegen in

In 1946 stapten de vijf dochters van Adele en Edoardo Fendi – Paola, Anna, Franca, Carla en Alda – in het bedrijf van hun ouders. Ze stonden te trappelen om al hun ideeën te realiseren. In 1965 namen ze een jonge ontwerper aan met wie ze lange tijd zouden samenwerken: Karl Lagerfeld. Met frisse ideeën gaf hij bestaande tradities anders vorm, waardoor Fendi nog grootser en bekender werd.

Karl Lagerfeld werd later hoofdontwerper van de damescollectie en vormde samen met creatief directeur Silvia Venturini, een kleindochter van Adele en Edoardo, het hart van het bedrijf. In de jaren negentig van de vorige eeuw was de stijl van het merk vrij strak, maar dat veranderde met de introductie van de peekaboo-tas. Sindsdien zijn de designs van het merk opvallender, wat ook blijkt uit bestaande iconische modellen zoals de baguette-tas. Het samenspel van innovatie, traditie en de unieke savoir-faire van Fendi inspireert modeliefhebbers wereldwijd en is een van de sterke punten waarmee de collecties van het merk zich onderscheiden.

Inspiratie uit de Eeuwige Stad

Fendi laat zich graag inspireren door boetieks over de hele wereld, maar is sterk verankerd in Rome, de stad waar het allemaal begon. De ontwerpen weerspiegelen altijd de charme van de Italiaanse stad. Ook bij de zonnebrillen combineert Fendi moeiteloos traditionele en moderne elementen. Sensuele framevormen zoals de cateye laten het verleden herleven en laten zich met opvallende kleuraccenten of geometrische details van een hele andere kant zien. Ook ongewone vormen en kleurencombinaties komen veel voor. Zonnebrillen in klassiek zwart maken de exclusieve collecties compleet

10%

Ons team van opticiens staat graag voor je klaar

Veelgestelde vragenVeelgestelde vragenContactContact0800 380 06770800 380 0677

Betalingsmethodes

VISA LogoPayPal LogoMastercard LogoiDeal LogoBetalen op Rekening Logo

Leveropties

DHL Logo

Om veilig te kunnen bestellen

Thuiswinkel